Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и ТВ Пинк (2015-2016)

03. 11. 2015.

Аутор: Екипа Курира Извор: Курир

Милови јањичари

Режим Мила Ђукановића са саветником премијера Владимиром Бебом Поповићем на челу, обрачунава се с неистомишљеницима и напада Србе у Црној Гори преко листа Информер Црна Гора и телевизије Пинк М, који су за то дебело плаћени, кажу саговорници Курира који су на својој кожи осетили нападе Милових медијских „батинаша"!

Према речима наших саговорника, црногорски премијер, по већ разрађеној тактици, преко својих медијских гласила блати политичке противнике, а није му страно ни нападање челника СПЦ и црногорске елите која није нањеговој страни.

- Лаж бомбастично пласира Информер Црна Гора, а затим иду вести „Минут-два“, у којима Пинк М целог дана разрађује оно што је узео од Информера. Мислим да такво лагање, подметање и измишљање није забележено у новинарству. Једино што ије зањинбитноје воља њиховог и шефа Бетје Поповића, који ради за Мила Ђукановића - објашњава за Курир лидер Демократског фронта Андрија Мандић. Он каже да је, као и други, гајио наде да ће Информер бити глас српске мањине.

Милу дражи Тачи

 - Вучићевић и даље лаже јавност да је велики патриота, док заједно с Бебом Поповићем у Црној Гори пружа подршку Ђукановићу, коме су Хашим Тачи и албански политичари дражи од интереса Србије. То је показао и кад је Црна Гора дала подршку Косову за Унеско. Колико је спреман да оде далеко у својој прљавој поданичкој улози, говори и чињеница да је његов Информер ЦГ напао и Српску православну цркву - рекао је Мандић и додао:

- Нажалост, схватили смо веома брзо да је Информер приручно средство Ђукановићевог режима, којим је требало обезбедити снажну рампу за лансирање најбруталнијих лажи и клевета против оних које је доживљавао као своје противнике. То се не односи само на политичаре већ и на припаднике НВО сектора, интелектуалце... - наводи Мандић.

Он је раније за Курир рекао:

- Србе у Црној Гори више боли батина којом бије власник Информера Драган Ј. Вучићевић радећи за Мила Ђукановића најпрљавији посао него батина коју добијамо од Милових пендрекаша.

Лидер Демократске народне партије Црне Горе Милан Кнежевић истиче да му није јасно зашто се Драган  Ј. Вучићевић представља као, како каже, „српско-рускипатриота".

Шовинистички медији

- Он је лажни патриота јер у Србији промовише управо оне вредности које у Црној Гори напада, промовише вредности и угроженост Срба на Косову, Русију, док у Црној Гори ради све дијаметрално супротно. Ми у Демократском фронту и већина црногорских грађана апсолутно смо уверени да смо у медијском мраку, који је ескалирао у комбинацији државне телевизије Црне Горе, Пинка и Информера. Све то се претворило у таблоидни талог с морбидним конструкцијама, јер је сваког дана по један од лидера Демократског фронта нападнут најбизарнијим конструкцијама - каже Кнежевић и наставља: Јасна је комбинација договора између њега и Бебе Поповића, који су зацртани у неким режимским подрумима и салонима као дневна или месечна доза црногорске политике.

Владимир Добросављевић, дугогодишњи саветник Андрије Мандића, такође је био мета Информера.

- Беба Поповић је лично тврдио да црногорска влада има утицај на Информер и Пинк Монтенегро. Реч је о два шовинистичка медија потпуно окренута најтврђим антисрпским позицијама, које могу да се замисле. Дакле, то није никаква тајна. Поменути медији се у Србији представљају као високопатриотски, окренути пре свега националним интересима, а у суседној Црној Гори, где је трећина нашег становништва, ради се управо супротно. Шовинистичке новине Информер вређају све што има везе са српством - рекао је он.

Да Милови медијски батинаши не бирају начин како би дискредитовали противника, показује и то што је у српском издању Информера Курир означен као проамерички лист, а у црногорском као проруски. Напади на нашу медијску кућу, да подсетимо, почели су након што смо објективно писали о нападима на грађане и опозицију током протеста широм Црне Горе прошлог месеца. Осим што смо означени и као мски и као амерички медиј, како је Вучићевићу у ком тренутку одговарало, пласиране су и бескрупулозне лажи да власник „Адрија медије“ Александар Родић планира да постане нови премијер. Удара и на интелектуалце.

Одмазде Ђукановићевог режима нису били поштеђени ни црногорски интелектуалци, а најпознатији је напад на Вању Ћаловић, која се суочила са оптужбама Информера да је актер порнографског снимка. Онаје нападнута по истој матрици због деловања њене НВО МАНС, која је на протеклим локалним изборима успела да спречи изборну крађу ДПС.

Коментаре Бебе Поповића, Митровића и Вучићевића нисмо добили до закључења броја.

Митрополит Амфилохије

Пинк и Информер нападају СПЦ!

Ђукановићеве медијске батине није поштеђена ни Српска православна црква, а митрополит црногорско- приморски Амфилохије за Курир каже да су напади Вучићевића и Митровића само наставак државне политике.

- То што раде Информер и телевизија Пинк није ништа друго него наставак нездравог односа који траје од 2000. па наовамо, а посебно од проглашења независности Црне Горе, према Српској православној цркви. То је систематски у свим сегментима државне политике, они буквално игноришу постојање СПЦ, и све што се ради, ради се у том духу - рекао је Радовић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси