Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и ТВ Пинк (2015-2016)  |  Извини Србијо, што трећи пут пишем о рекеташу Родићу!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и ТВ Пинк (2015-2016)

08. 11. 2015.

Аутор: Жељко Миторвић Извор: Информер

Извини Србијо, што трећи пут пишем о рекеташу Родићу!

Жељко Митровић обратио се јавности поводом напада на њега од стране власника "Курира" Александра Родића у тексту "Србијо, извини". Отворено писмо власника Пинка преносимо у целости. Извини Србијо што трећи пут пишем о рекеташу Александру Родићу. Сигуран сам, поштовани грађани, да сте очекивали да демантујем макар једну од безброј лажи и бесмислица које је криминалац, рекеташ и власник дневног листа Курир, Александар Родић о мени изговорио.

Не пада ми на памет да то радим, већ ћу да вам саопштим оно што сви осећате и знате, а то је, - зашто нам се све ово дешава. Ви, грађани Србије, добро знате да сви напади које рекеташ Родић изводи против мене, али и против свих других, имају три циља: први је, да Александар Родић и целокупна династија Родић наставе да краду, пљачкају и рекетирају свакога ко се дрзне да им се супротстави. Други циљ је да мали човек, а велики рекеташ покуша да обезбеди подршку за своје политичко деловање. На жалост, при свему томе Александар Родић не преза ни од тога да напада своју земљу, али изеш земљу, није му она ни важна, важно је да рекет и даље може да наплаћује, а при свему томе ће да глуми жртву. Трећи циљ је да избегне одговорност и заслужену казну за сва своја криминална дела.

Желим да кажем истину пред целокупном јавношћу: део медија у Србији изложен је великим притисцима, и део људи изложен је истим таквим притисцима, управо због таквих као што је Александар Родић. Својим гадостима, прљавштинама, лажима и бескрупулозним фалсификатима уништио је животе хиљада људи у Србији, а слушао је, сем оних од којих је успешно рекет наплаћивао, и иностране политичке газде, за које је мислио, у сваком тренутку, да су одлучујући и једини фактор. 

Родић отворено каже да је учествовао у пројекту улепшавања стварности, а ја кажем да је он стварност свакодневно претварао у фекалије, да за њега никада ни једна добра вест није била вест, а да ни лоше вести нису биле вести уколико му се за то добро плати.  Политика канализације и септичких јама за свакога и све, једина је политика Александра Родића, који чак ни писмо није умео да састави, него му га је саставио исти аутор једног Мишковићевог обраћања. 

Шеф свих политичих септичких јама Александар Родић каже да је радио са нама у изборном штабу Александра Вучића. У чијем изборном штабу данас ради, или је то некакав други  штаб, а не изборни, или је проблем у томе што му Вучић није исплатио ни Политику, ни Новости, ни четири милиона евра за његове тобожње услуге, онако како су му Тадић и његови сатрапи обећали. 

Ја, Жељко Митровић, извињавам се поштовани грађани Србије, што сам са Александром Родићем ишта радио, јер ми је јасно да он никаква уверења није ни имао, сем уверења о потхрањивању сопствених бисага. Уосталом, Александар Родић је познат по томе да је патентирао дзубокс новинарство, а то је оно кад новац убациш горе, а нешто изађе доле. 

Критикује Александар Родић данас и Фарму, а цела његова новина гора је од најгоре Фарме, а његова династија живи од продаје вести о ономе што се на Фарми збива. 

И тако је рекеташ и криминалац, Александар Родић, решио да постане политичар. Само пре три дана рекао је да не говорим истину о политичким аспирацијама династије Родић, а дан касније сам је објавио  политичку платформу свога оца Раје Родића. Извини Србијо што те нисам на време упозорио о каквом лажову и преваранту је реч. 

Александар Родић данас нас ослобадја  страха. А ,ни писма која потписује није ни смео, ни умео сам да напише, већ му их је писао криминалац који се лажно представљао као новинар, а у ствари је, оптужен, или осудјен, свеједно, за крадју вештачког дјубрива у Панчевакој азотари. 

Ја, Жељко Митровић, позивам  све часне људе и колеге да се супротставе криминалцима из наше бранше, који, како сами кажу, никада нису говорили истину, а којима је добра само она држава која толерише, хвали и подстиче њихов криминал. Извини Србијо што ти на време нисам рекао колико таквих лопова, рекеташа и криминалаца има. 

Тамо где престаје страх од криминалаца, почиње истина.
Хвала Србијо!

Шта је написао Александар Родић?

Поштоване колеге, власници, уредници, новинари медија и грађани Србије,

Сигуран сам да сте очекивали да се на овим страницама обратим демантујући све оно што су Информер и ТВ Пинк током претходних дана ужасне, прљаве кампање рекли о мени.

Нећу, него ћу да саопштим оно што вероватно и ви осећате и знате. Зашто се све ово дешава...

... Желим да кажем истину пред целокупном јавношћу: медији у Србији нису слободни и изложени су великим притисцима.
Отворено кажем - и сам сам учествовао у пројекту улепшавања стварности, заједно са 80 одсто других власника медија, међу којима су и Жељко Митровић и Драган Вучићевић...

... И разумем да Жељко Митровић и друге колеге из медија осећају страх, страх за свој посао, страх за своју породицу и своју будућност.

Нека први баци камен онај који не би искористио свој положај да спасе сина из затвора и избрише грижу савести због једне ноћи у хотелу. Сваки човек има нешто што би желео да заштити, што му је дубоко у срцу и важно у животу, и тешко је и болно то ризиковати. Али крајње је нељудски да се на тај начин влада и врши притисак да би се остварили лични циљеви.
...

Коментари (6)

Остави коментар
пон

09.11.

2015.

Slavujko [нерегистровани] у 18:40

Sramota...

Doziveo sam penziju baveci se novinarskom profesijom. Upamtio sam (sporadicne) "ispade" kolega a, boga mi, ni ja nisam bio bezgresan...
Ovo sto se poslednjih godina dogadja sa nasom profesijom, narocito ovo poslednje kriminalno-politicko-plitkoumno i uzasavajuce ponasanje, baca ovu profesiju u zivi pesak! Ne bi, cak smetalo da je to "obracun" medju kolegama - novinarima... Problem je sto individue koje se predstavljaju kao "novinari"(sic) nisu dostojni da budu ni kolporteri! LAZNO se predstavljajuci oni devalviraju ovu casnu profesiju. Zahtevam od UNS-a da, ukoliko su kojim slucajem ove individue clanovi UNS-a, da ih po hitnom postupku ISKLJUCI iz UNS-a.
Obrazlozenje: Njihova "prepiska" je vise nego dovoljna.
p.s. Ukoliko ne prihvatite ovaj zahtev, molim vas da me obavestite jer cu, shodno Statutu pokrenutu postupak za Vanrednu Skupstinu UNS-a.

Одговори
пон

09.11.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 17:07

odnosi se na ceo sajt danas

Sada i sajt UNS/a lici na Alo. Vidi se da Politika i UNS imaju istog gazdu. Dajte se malo upristojite gospodjo Smajlovic.

Одговори
пон

09.11.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 08:16

Re: neka se čita!

Dobro je da ljudi čitaju prljavštine, valjda će tako napraviti nekakvu pozitivnu selekciju. A dva pomenuta medija nisu odmakli od tabloidnog smeća, ružičastog ili crnog, sve jedno je.

Одговори
нед

08.11.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 16:11

Re: izvini srbijo

kratko i jasno... bravo

Одговори
нед

08.11.

2015.

MilutinX [нерегистровани] у 13:00

Ljigavih li ljudi

Ljige jedne... Mislim na celu ekipu i jedne i druge. Ovi nitkovi kao brane novinarstvo. I jedna i druga strana. Strasno.

Одговори
нед

08.11.

2015.

jovan [нерегистровани] у 12:26

izvini srbijo

Ako vi kao UNS prenosite napise iz Informera koji je mutant izmedju toaletoida i fekaloida, mene licno zanima postujete li vi zanimanje novinara i novina po definiciji ili rezimskih splacina i aüportera. Izvinjavam se na neprimerenom recniku, ali drugacije se odradjene nakazne tvorevine ne mogu obicnim recima opisati.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси