Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Родићу ми нисмо лопови, а ти?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

08. 12. 2014.

Аутор: Драган Ј. Вучићевић Извор: Информер

Родићу ми нисмо лопови, а ти?

Уважени Светислав Басара реплицирајући Драгољубу Жарковићу недавно је написао да дотични има велики проблем; како год да се намести, на коју год страну да се окрене види му се пичка.

Газда „Курира" Аца Родић нема тај проблем. Он, наиме, јесте пичка. И то и не покушава да сакрије. Он се тиме, штавише, поноси. А како и не би? На тој карактерној особини, генетски наслеђеној од тата Раје, Аца је напунио џепове.

Газда „Курира", као и свака друга људска пичка, ради за кеш. Може га, јел'те, имати свако ко довољно плати. Нема код њега никаквих принципа, уверења и идеја. Ако сте случајно заборавили, то је онај човек који је, не тако давно, рођеног оца држао у затвору. То је онај човек који је пред изборе 2012. водио најпрљавију тадићевску кампању против СНС, да би већ дан 21. маја постао већи Тома од Драгице.

Елем, тај и такав Аца, тај и такав Родић, тај и такав Рајин мали окомио се на мене и мој ми Информер. Каже, ја сам „незванични портпарол власти" и „званични цензор" (!?!). Додаје, посве духовито и сасвим оригинално, Информер је „службени гласник". Каже још и да смо Тома Николић и ја склопили тајни савез против Вучића!? У ингениозним текстуалним уратцима, Родић и његови полуписмени новинарски чауши даље пишу и да по налогу премијера нападамо свакога ко се усуди да нападне и критикује Владу (!?!). Ало, памети! Па одлучите се, магарци. Је'л рушим Вучића ил' сам његов „цензор"?!

Но, добро, нека је све то тако. Нека је Информер „службени гласник", нека сам ја „званични цензор". Али има један за вас, курирци, велики, непремостиви проблем: ми нисмо лопови! Ми ништа украли нисмо. Ми ни динара пореза нисмо дужни. Ми ниједну фирму нисмо угасили да бисмо преко ноћи направили другу и зајебали све повериоце. Ми, да извините, не дугујемо силне милионе државној штампарији.

А ти, газда Ацо? А ви, другови курирци? Зашто не одговорите конкретно на било које наше конкретно питање? На пример, колико сте дужни штампарији „Ђîлитика"? А колико штампарији „Ротографика"? Или зашто сте почетком ове године угасили „Дневне новине Курир" и основали „Курир најутицајније дневне новине на Балкану"? На коју фору вам „Курир" данас носи број 303, а излазите скоро 12 година? Или која је, Александре Родићу, твоја улога у криминалном покушају преузимања „Политике" и „Вечерњих новости"? У каквим си финансијским везама са нетом ухапшеним тајкуном Мирославом Богићевићем? Ко је ту коме дао какве менице и ко сад треба код кога да се наплати?

И какве су тачно твоје, Родићу јуниоре, везе са власником „Актера" Тихомиром Тришићем? Тај је, да подсетим, летос ухапшен под оптужбом да је у „Азотари" украо милион евра. А ти си крајем прошле године најављивао да „полицијска мафија" спрема хапшење вас двојице у пакету? Шта то кријеш, Родићу, што си толико нервозан?

Зашто се тако плашиш 1. јануара 2015?

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси