Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Газди једних новина дао сам 1.000.000 е
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

08. 12. 2014.

Аутор: Екипа Информера Извор: Информер

Газди једних новина дао сам 1.000.000 е

Ухапшени власник „Фармакома“ Мирослав Богићевић, осумњичен за милионску пљачку Привредне банке Београд и других државних банака, тврди да је власнику једног дневног листа дао милион евра у кешу!

У поруци коју нам је доставио преко затворских чувара, Богићевић најављује да ће све о свом вишегодишњем финансирању медија прљавим кешом рећи када почне суђење.

Интересантно суђење Богићевић не крије да је огорчен на „медијске рекеташе“ које је, како тврди, годинама плаћао, а који му сада то враћају на најгори могући начин: Видим да ме сад најви ше нападају управо у новинама чијем сам власнику дао велике паре. Дао сам му милион евра!

Тај ме је годинама рекетирао  поручује тајкун који је ухапшен 24. новембра. Он не жели одмах да открије коме је конкретно давао милионе, али најављује да ће то урадити чим почне суђење: Тај ме је годинама рекетирао, он је злоупотребљавао и поједине политичаре...

Све ћу о њему и његовим пословима испри чати на суђењу. Нека се до тада тресе од страха! Наша сазнања нико јуче није желео званично да коментарише. Незванично, међутим, из више независних извора потврђено нам је да је слична Богићевићева порукa стигла на још неколико „важних адреса“.

Засад могу да вам кажем само то да ће наводи тајкуна бити проверени... истиче наш извор из врха власти, одбивши даљи разговор на ову тему. На другој страни, адвокат Божо Прелевић, Богићевићев бранилац, каже да од клијента није чуо за писмо.

Никад ми то није споменуо, а од почетка поступка сам у контакту с њим. Уверен сам да је то апсолутно нетачна информација... Једина молба коју је Богићевић имао за медије јесте да о његовом процесу извештавају истинито, а не једнострано. Никаквих упозорења о којима говорите није било наглашава Прелевић.

Плаћао бољи положај

Марио Спасић из Савета за мониторинг, људска права и борбу против корупције „Транспарентност“ склон је да поверује у Богићевићеве речи. Тајкунско потплаћивање медија како би добили бољи третман јесте јавна тајна у Србији. Постоји могућност да је новац од невраћених кредита Богићевић „уложио“ и у медијску слику о себи. Његове тврдње о потплаћивању медија морају се проверити како би та прича добила епилог пору чује Спасић, уз опаску да је Богићевић донедавно имао „незаслужено добар медијски положај у нашој земљи“.

Мој угао

Владимир Гајић, адвокат
По закону, тужилац би формално правно могао да испита Богићевићеве наводе јер овакве информације упућују на те шко кривично дело. Кад утврдити да ли су ове тврдње тачне или не, треба да обавести јавност.

Тајкунско потплаћивање

Тајкунско потплаћивање је јавна тајна. Можда је новац од невраћених кредита дао за лепу медијску слику о себи Марио Спасић

Случај 'Богићевић' у бројкама

7 људи ухапшено због махинација у ПББ

10 кредита одобрено без икакве гаранције

9 фирми учествовало у малверзацијама

1,75 милијарди динара износи штета за банку

30 дана притвора одређено је Богићевићу

Дарко Шарић говорио о милионима!?

У транскриптима са саслушања Дарка Шарића које је Информер објавио 24. јула ове године наводи се да је наркобос у Специјалном тужилаштву испричао да је чуо да Чуме финансира „Курир“! Чуо сам да је Чуме дао „Куриру“ милион евра. Преко тог листа су ми паковали да сам спремао атентат на Бориса Тадића и Миљка Радисављевића, да плачем у затвору, да ме брани „земунац“ рекао је тада Шарић. Сасвим је индикативно да „Курир“ није ни покушао да демантује ове наводе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси