Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Пајтић и ДС држе 'Курир' преко РБВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

09. 12. 2014.

Аутор: Е. И. Извор: Информер

Пајтић и ДС држе 'Курир' преко РБВ

Власник „Курира“ Александар Родић, који се данас издаје за великог критичара ДС, годинама је обављао прљаве медијске послове за режим Бориса Тадића.

 

Родић је у периоду пре 2012. од Развојне банке Војводине, коју је контролисао Бојан Пајтић, узео милионски кредит који никада није вратио! Како сазнајемо, Пајтић је у више наврата газди „Курира“ претио да ће објавити документацију о спорном кредиту и на тај заустављао писање о најкрупнијим аферама.

Тражи још пара

На све то, Александар Родић данас тражи од власти и надлежних у банкарском сектору да му тај милионски кредит у РБВ једноставно отпишу, али и да му одобре нове позајмице из државних банака и фондова!

Родић је од 2010. до 2012. преко својих фирми повукао више од 300 милиона динара кредита. Све те позајмице су одобраване по директном политичком налогу из врха тадашњег режима и ДС, а паре никада нису враћене!

Он сада очекује да му ти дугови буду опроштени, али и тражи да добије још, како би купио компанију „Адрија медија“ у Хрватској и једну телевизију у Београду (!?!) преноси извор Информера близак Родићу.

Према његовим речима, Пајтић је у неколико наврата „подсећао“ Курир на невраћен кредит: Ако мало боље погледате, видећете да Родић готово никад не отвара велике афере о Пајтићу.

Развлаче курирци по новинама и Ђиласа и друге функционере ДС, али са Пајтићем су увек више него опрезни... То је, наравно, због пара! Не би ме чудило ни да је баш тај невраћени кредит разлог због кога Родић и „Курир“ ових дана у сарадњи са „Блицом“ јавно черече неке од најближих сарадника Вучића препричава наш извор.

Каписла за истрагу

Како сазнајемо, Александар Родић је у великом страху и од завршетка истраге о покушају криминалног преузимања „Вечерњих новости“ и „Политике“ 2011. године.

Газда „Курира“ је, наиме, са ухапшеним Мирославом Богићевићем, по налогу тадићеваца, оперативно водио акцију тајног преузимања ових новина, а према плану њему је требало да припадне штампарија „Политика“! Пошто је, кад су Тадић и ДС изгубили власт, ова комбинација пропала, Родић је остао кратких рукава. Проблем је, међутим, што је он својим личним и фирминим меницама гарантовао немачким инвеститорима извршење посла. Те менице ускоро стижу на наплату и Родић сада панично покушава да сачува фирму и то тако што ће му паре за покривање меница дати држава! објашњава наш саговорник. Званично, нико јуче није хтео да коментарише наша сазнања. Александар Родић и „Курир“ и даље упорно одбијају да конкретно одговоре на било које питање наше конкретно питање.

Смајловићева: Истина, хитно!

Главна и одговорна уредница „Политике“ Љиљана Смајловић каже да новинари овог листа и јавност имају право да сазнају све о „мутној препродаји најстаријег листа“: О продаји удела ВАЦ сазнала сам онолико колико су државни органи саопштили, али би било добро да се све обелодани, поготово улога и других тајкуна, осим Богићевића...

Мој угао

Драган Јањић НУНС

Надлежни органи у конкретном случају треба озбиљно да истраже оптужбе оба листа.

Питања за Александра Родића

1. Колико сте дужни државној штампарији „Политика“?

2. Колико дугујете штампарији „Ротографика“ у Суботици?

3. Зашто сте угасили „Дневне новине Курир“ и основали „Курир најутицајније дневне новине на Балкану“?

4. Како то да „Курир“ данас носи број 306?

5. Која је тачно ваша улога у криминалном покушају преузимања „Политике“ и „Вечерњих новости“?

6. У каквим сте финансијским и пословним везама са Мирославом Богићевићем?

7. Какве су ваше везе са Тихомиром Тришићем?

8. Тришић је 11. јула ухапшен под оптужбом да је у „Азотари“ украо милион евра. Ви сте претходно најављивали да „полицијска мафија“ спрема хапшење вас двојице. Зашто?

9. Шта је тачно пројекат „Курир Војводина“? И за шта сте узели 2,2 милиона динара из буџета АП Војводина?

10. Колико сте укупно новца добили од Бојана Пајтића?

Информер: Државо, истражи и нас и 'Курир'!

Александар Родић наредио је својим уредницима да измишљају афере о Информеру и да најцрњим лажним оптужбама нападају нашег главног уредника Драгана Ј. Вучићевића не би ли тако сакрио своје криминалне бизнискомбинације из времена владавине Демократске странке.

Родић и његови уредници јуче су, преко посредника, понудили Вучићевићу „помирење“ и обећавали да ће обуставити нападе на Информер уколико ми прекинемо да откривамо њихове афере због којих ће пре или касније морати да одговарају пред законом. Информер овим путем саопштава да никада и нипошто неће пристати на нагодбу са Родићима.

Ми само тражимо да држава ради свој посао. Нека надлежни истраже све што „Курир“ пише о нама, али нека коначно утврде и истину о милионским лоповлуцима Александра Родића, његовог оца Раје и свих њихових фирми.

Главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић позвао је полицију и тужилаштво да „провере све“: Молим државу да ради свој посао. Нека детаљно истраже моје и пословање Информера, али нека исто тако истраже и Родиће и „Курир“. На овом примеру се доказује правна држава Србија апеловао је јуче Вучићевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси