Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Вучићевић отварао фирме са Динкићевим и Ђиласовим људима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

09. 12. 2014.

Извор: Курир

Вучићевић отварао фирме са Динкићевим и Ђиласовим људима

Пословни партнери режимског новинара Драгана Ј. Вучичевића, главног уредника Информера, људи су од поверења и блиски сарадници Млађана Динкића и Драгана Ђиласа, и то у периоду док су и један и други били на власти.

Пословна сарадња огледа се у заједничкој фирми „Ниво 6 партнерс", регистрованој 2007, која се бави продајом реклама, а коју је Вучићевић основао заједно са Николом Живановићем, бившим вицегувернером Народне банке Југославије, када је гувернер био Млађан Динкић, и Ђорђем Стефановићем, бившим директором дневних новина Прес, чији су власници Драган Ђилас и Мирослав Мишковић.

Веза у МУП

Занимљиво је и то да је ова фирма имала подршку људи из полиције јер је директор ове рекламне агенције био Миодраг Антонијевић, саветник у Министарству унутрашњих послова.

Подсећамо, Ђилас и Динкић су се свим силама трудили, неуспешно, да угасе Курир. Некадашњи лидер Г17 плус је то пробао више пута, између осталог доношењем драконског закона о информисању из 2008. године, а бивши председник Демократске странке оснивањем Преса 2005, а затим 2009, када је покушао да преотме купи Курир.

Поред овог двојца, глодур листа, у народу познатог као „службени гласник", у посао продаје реклама ушао је са Живановићем, једним од главних актера сумњиве приватизације Националне штедионице. Реч је, да подсетимо, и о бившем директору Београдске банке, бившем председнику Управног одбора НШ и некадашњем сувласнику брокерске куће „Синерџи капитал".

Произвођачи афера

Као председник УО Националне штедионице, докапитализовао је ову банку и тада су, како су пренели медији, Вук Хамовић и Војин Лазаревић постали сувласници и добили део добити од уносне исплате старе девизне штедње. Као сувласник „Синерџи капитала", Живановић је, две и по године по одласку са функције председника УО, на Београдској берзи повољно купио акције Националне штедионице, а онда их, како су пренели медији, по више него трострукој цени продао грчкој ЕФГ банци.

Други Вучићевићев партнер, Ђорђе Стефановић био је директор у фирми „Спорт медија", чији је већински власник био Драган Ђилас. На тој позицији остао је до децембра 2004. године. Прес је основан 2005. и тада је 49 одсто акција имала фирма „НПЦ интернешнел", чији је власник и директор био Стефановић, који је у исто време био и директор Преса.

Без коментара

Вучићевић сад ћути о парама

Никола Живановић, Ђорђе Стефановић и Миодраг Антонијевић нису се јуче јављали или су били недоступни за позиве Курира. Ни Драган Вучићевић није одговарао на питања нашег листа поводом заједничке фирме с Ђорђем Стефановићем и Николом Живановићем, за ког се везују бројне афере, као ни о 2,2 милиона динара које је добио за унапређење информисања у Војводини преко додатка „Иће и пиће".

Фирме у којима је Вучићевић био сувласник или је то сада

„Trust Press“ у ликвидацији/ издавање новина основана октобра 2005, обрисана априла 2008. у АПР нема финансијских извештаја 

„Зграда компани“ у ликвидацији изградња стамбених и нестамбених зграда основана фебруара 2007.сувласници Драган Вучићевић, Душан Вуксановић, Срђан Ковачевић, Ђорђе Стефановић фирма нема приходе, расходе, запослене 

„Ниво 6 партнерс“ / рекламна агенција основана августа 2007. Миодраг Антонијевић је директор  сувласници Драган Вучићевић, Миодраг Антонијевић, Никола Живановић, Душан Вуксановић, Ђорђе Стефановић у АПР нема финансијских извештаја 

„Инсајдер тим“ / издавање новина основана марта 2012. Дамир Драгић је директор, власник Драган Вучићевић 14,7 мил. добит у 2012. 49 мил. добит у 2013.  

„ХАХ д. о. о.“ БЕОГРАД /техничко испитивање и анализе основана августа 2012.  власници Дамир Драгић, Драган Вучићевић 2012. нема ни прихода, ни расхода; 2013. има приход од 36.000  

„Прес паблишинг груп“ / издавање новина основана октобра 2006. директор Стево Добријевић поднео оставку 4. децембра  2011. губитак 284 милиона, 2013. губитак 121 милион од 10. јула 2012. у блокади 57 милиона

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси