Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Челници ДС диловали с 'Куриром'
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

16. 12. 2014.

Аутор: Н. И. Извор: Информер

Челници ДС диловали с 'Куриром'

Бивши председник Борис Тадић први пут је синоћ проговорио о „медијској мафији“ у Србији и отворено рекао да је „Курир“ годинама био под контролом Демократске странке! Он је потврдио и да су челници ДС диловали са Александром Родићем, као и да је газда „Курира“ умешан у тајну куповину „Политике“ и „Новости“!

 

Сви га разочарали

Тадић, садашњи лидер СДС, у емисији „Ћирилица“ на ТВ Хепи рекао је, између осталог, и да никада није наручио ниједну насловну страну у „Куриру“, али је признао да су то његови сарадници то редовно радили!?! Поједини министри из ДС су водили личне ратове преко „Курира“! Наручивали су текстове један против другог и ту се види незрелост мојих следбеника... Али и ја сносим одговорност за то.

Међутим, лично никада нисам позвао никога из медија да нешто објави или не објави рекао је Тадић у разговору са Миломиром Марићем. Говорећи о криминалној, тајној куповини „Политике“ и „Новости“, Тадић је рекао да га је са тајкуном Мирославом Богићевићем упознао бивши потпредседник ДС Душан Петровић. Богићевић је на сваки начин покушавао да уђе у медије, да приватизује НИН, а касније „Политику“ и „Новости“. То што је Богићевић хтео да уђе у „Политику“, колико ја знам, нема везе с тим што је Родић хтео да уђе у тај посао...

Људи који су водили „Курир“ имали су идеју да сами инвестирају у „Политику“, али то није била моја идеја нити сам је спроводио. Кад сам сазнао да Родић хоће да купи „Политику“ и „Новости“ и питао о чему се ради, рекли су ми да је то тржишна економија и да свако ко има паре може да купи медије. На слободном тржишту не можете ником да забраните куповину.

Иста ствар је била и кад је Цане Суботић пословао са ВАЦ... истакао је бивши шеф државе. Према његовим речима, сви тајкуни Родић, Мишковић, Суботић, као и Милан Беко користили су медије како би вршили утицај на јавност. Сасвим је занимљиво да је Тадић синоћ изјавио да сумња да и даље постоји „добар број демократа који су се огрешили о закон“. Остављам сумњу јер се нисам бавио ни Развојним банком Војводине ни Фондом за развој и тражим да се то истражи до краја! Плашим се да нису ухапшени они који су стварни криминалци, а припадали су ДС истакао је Тадић.

Нисам штитио тајкуне

Бивши председник је признао и да се у протеклим годинама више разочарао у своје најближе сараднике него у политичке противнике. Нисам могао да верујем да је сувласника листа „Прес“, који је моју власт називао „стоком безрепом“, својевремено плаћао мој тадашњи потпредседник Драган Ђилас!?!

Сваке недеље је тамо излазила колумна против мене. Никад нисам позвао ни Мирослава Мишковића ни Ђиласа да зауставим те текстове навео је лидер СДС. Бивши председник се осврнуо и на критике да је, док је био на власти, штитио крупне бизнисмене, тврдећи да је то било „потпуно неосновано“.

Толико сам био заштитник тајкуна да су стално зазирали од мене и учинили све да ме се реше. Са Цанетом Суботићем, рецимо, упознао ме је Бодо Хомбах из ВАЦ приликом куповине „Политике“ и „Новости“. А што се тиче Мирослава Мишковића, сигурно га нисам ја позвао на вечеру са потпредседником САД Џозефом Бајденом, него Американци... Негде сам прочитао да ми је Богић евић дао 24 милиона евра... Па да сам добио те паре, сад бих ваљда живео на некој егзотичној дестинацији, а не као подстанар у предграђу Београда закључио је Тадић.

Спреман сам да помогнем Вучићу

Лидер СДС Борис Тадић синоћ се осврнуо и на своје могуће учешће у реконструисаној Влади, рекавши да је спреман да помогне Вучићу. Спреман сам да искористим свој међународни утицај за привлачење страних инвестиција у Србију и настављање процеса преговора. Започео сам одличне односе с Кином и ту бих могао да помогнем рекао је Тадић. Признајем да сам грешио јер сам споро доносио одлуке. Вучић нема проблем с тим и када је потребно, брзо пресече и донесе важне одлуке. Ја сам се бојао тога навео је Тадић.

Питања на које Родић мора да одговори

Информер инсистира да се све оптужбе Бориса Тадића, па и оне који би се могли односити на главног уредника Информера Драгана Ј. Вучићевића, одмах и без одлагања провере. Позивамо газду „Курира“ да одмах одговори на ова питања:

1. Александре Родићу, каква је тачно ваша улога у тајној куповини „Политике“ и „Новости“?

2. Александре Родићу, да ли сте ви прикривени власник ова два дневна листа?

3. Александре Родићу, одакле вам новац за преузимање акција од немачког ВАЦ?

4. Александре Родићу, да ли сте 2011. добили милионе из фонда за помоћ медијима?

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси