Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Вучићевић је Ђиласов плаћеник
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

17. 12. 2014.

Извор: Курир

Вучићевић је Ђиласов плаћеник

Уредник „службеног гласника“ Информер Драган Ј. Вучићевић је по налогу Драгана Ђиласа и Мирослава Мишковића, својих газда у листу Прес, редовно писао наручене текстове и против бившег председника Србије Бориса Тадића! То је гостујући у емисији „Ћирилица“ потврдио и сам Тадић.

 

Сазнајемо да је Прес било власништво Мишковића и Драгана Ђиласа. Сваке недеље је била колумна у Пресу против мене. Сваке недеље је господин Вучићевић, који је сада власник и главни и одговорни Информера, писао колумну против мене. У листу чији је сувласник, сад се испоставља, о томе се говори више него икад, био мој тадашњи потпредседник.

Дакле, ми смо имали ту реалност, казао је Тадић у емисији, и на подсећање водитеља да је у том листу о његовој власти „колумниста  Вучићевић писао као о стоки безрепој“ наставио: Безочне лажи.

То је реалност. Дакле, ја никад у животу нисам позвао нити Мишковића, нити Ђиласа да питам „зашто пишете против мене“.

Није ми падало на памет јер сам сматрао да је то елементарна демократија. Иако је Вучићевић познат по безочним лажима које сад пласира у Информеру, једна од ретких истина (уз можда ТВ програм) које је објавио у „службеном гласнику“ од оснивања до данас управо је тај Тадићев навод: „Сувласника листа Прес, који је моју власт називао стоком безрепом, својевремено је плаћао мој тадашњи потпредседник Ђилас“.

Све остало објављено у јучерашњем тексту под насловом „ДС уређивао Курир“, у којем је пренео Тадићеве измишљене изјаве, испоставило се као класична манипулација, којој је склон, пошто по налогу моћника мора да напада наш лист јер се усуђујемо да критикујемо власт.

Низ оклеветаних

Вучићевић је тако низу лажи придодао измишљотине да је Тадић проговорио о медијској мафији и рекао да су челници ДС диловали с Куриром, па да је ДС уређивао Курир, те да је „говорећи о криминалној, тајној куповини Политике и Новости помињао и власника Курира Александра Родића“. Сам Тадић јуче је оштро демантовао писања Вучићевићевог „службеног гласника“ наводећи да је довољно погледати снимак емисије. Тадић је само још један у низу оних који негирају наводе из Вучићевићевог „службеног гласника“.

Питања на која Драган Ј. Вучићевић није смео да одговори

Драган Ј. Вучићевић ни јуче, по свом обичају, није желео да одговори на питања Курира.

1. Зашто сте објавили да је Борис Тадић рекао у емисији „Ћирилица“ да је ДС уређивао Курир када он то никада није изјавио, што је и сам демантовао?

2. Шта имате да кажете на изјаву Бориса Тадића да вас је његов потпредседник у ДС Ђилас плаћао у Пресу, где сте сваке недеље писали колумну против њега и његову власт називали „стоком безрепом“?

3. Зашто сте измислили изјаву Томе Филе да је тужиоца за организовани криминал Миљка Радисављевића поставио ДС и зато досад није покретао причу о РБВ и Куриру, коју је он оштро демантовао?

4. Зашто сте измислили изјаву Душана Бајића, директора РФВ, да су газде Курира правиле својеврсну финансијску вртешку којом су покушали да онемогуће наплату кредита од Металс банке, што је Бајић оштро демантовао?

5. Зашто сте измислили да наша компанија дугује штампарији „Ротографика“, пошто је то предузеће доставило доказ допис од 10. 12. 2014. да Курир никоме ништа не дугује?

6. Зашто сте измислили да наша компанија дугује „Политика штампарији“ милион евра на име уговора о штампању новина, пошто је „Политика штампарија“ доставила потврду којом се доказује да наш лист редовно измирује све уговорне обавезе на име штампања?

7. Да ли сте свесни да је објављивање нетачне информације кривично дело за које је запрећена казна до пет година затвора?

Шта каже закон за преношење лажних вести

ВУЧИЋЕВИЋУ ПРЕТИ ЗАТВОР

Према кривичном закону (чл. 343) објављивање нетачне информације је кривично дело за које закон предвиђа и казну до пет година затвора. Онај који је тражио да информација буде објављена, као и онај ко ју је објавио могли би да одговарају за кривично дело ширења лажних вести. Уколико је дело учињено путем средстава јавног информисања, казна је од шест месеци до пет година затвора објашњава саговорник Курира из српског правосуђа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси