Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

05. 11. 2015.

Аутор: Екипа Информера Извор: Информер

ЦИА удара на Bучића

Шеф америчке обавештајне службе ЦИА генерал Дејвид Петреус, који преко инвестиционог фонда ККР у Србији контролише рад највећег кабловског дистрибутера СББ, телевизије Н1 и на десетине других медија, наредио је фронтални удар на премијера Александра Вучића и његов СНС, речено је уредницима Информера још у понедељак пре подне у више одлично обавештених дипломатских извора.

 

На конкретан доказ ових информација нисмо морали дуго да чекамо већ сутрадан, у ноћи између уторка и среде, газда „Курира" Александар Родић у року од два сата потпуно је променио уређивачку политику својих новина! На Родићевом интернет порталу изненада је, без икаквог видљивог повода, жестоко ударено по председнику Владе његовим сарадницима, али и члановима породице!

„Курир", који је све до пре неки дан подржавао реформски курс премијера, одједном је почео да преноси најгоре пљувачке текстове са сајта ТВ Н1! Тако је Вучић оптужен да је лажов и диктатор, док је његов брат Андреј означен као силеџија који руши демократски изабране власти у општинама широм Србије!

Директива из кабинета

Наслови тих текстова говоре сами за себе: Има ли сличности између Александра Вучића и ЛујаXИВ?!; Ништа од градње: Премијер обећао јефтине станове, од најаве се није одмакло; Опозиција критикује ауторитарне склоности премијера Вучића.

Извори Информера кажу даје ово само почетак и да у наредним данима треба очекивати „оркестриран напад са свих страна".

Циљ је да се створи неподношљива атмосфера, да се Вучић означи као аутократа који гуши слободу медија и сам одлучује о свему. Сваког дана имаћете бар по једну нову, звечећу аферу. Само гледајте шта ће се све издешавати... упозорава саговорник Информера, високо позиционирани дипломата из једне моћне западне амбасаде.

Александар Родић јуче се упорно није јављао на наше позиве, а није одговарао ни на СМС поруке. Да је ствар изузетно озбиљна, међутим, потврдио нам је и један од уредника „Курира ", који је, из разумљи вих разлога, инсистирао на анонимности.

Стриктно нам је наређено да пратимо ТВ Н1 и да уредници сваки текст против Вучића одмах преносе на порталу! Није било објашњења, једноставно је стигла таква директива из Родићевог кабинета... преноси наш саговорник, који је одбио сваку даљу причу на ову тему. И док новинарска удружења нису желела да коментаришу наша са знања, главни уредник портала „Стандард" Жељко Цвијано вић каже даје очигледно да су се против Вучића и СНС „подигле све америчке медијске аквизиције у Србији":

Немају више времена да Вучића постепено „љуште" . нападајући му најближе сараднике. Сада се и он сам нашао на мети! Очигледно је да ће центар те медијске операције бити ТВ Н1, а преносници информација медији на које САД имају утицај...

Траже рекет од државе

Посланик Владимир Ђукановић каже да ће „медији који раде на жетон" тек ударити из све снаге по држави.

Кад узмете у обзир чињеницу да је власник ТВ Н1, чије текстове одједном преноси „Курир", бивши директор ЦИА, јасно је као дан ко је налогодавац напада. Прво су деградирали Вучићеве најближе сараднике, пријатеље и чланове породице, а сад су прешли и на директан удар на њега... Надам се да држава неће поклекнути, иако сам свестан да ће свако ко буде бранио премијера бити развлачен и сатанизован закључује Ђукановић. ЕКИПА ИНФОРМЕРА

Премијер: Не бринем се

Премијер Александар Вучић изјавио је јуче у Сарајеву да не жели да се бави „Куриром" у овом моменту:

Видео сам шта се пише, изненадило ме је, али о томе не бих овде говорио, јер то је наша унутрашња ствар... Не бринем за своју позицију, много је важнија стабилност региона. Једини проблем ту неки имају зато што морају да изађу на изборе и придобију вољу народа. Не може се на власт без избора.

Игор Aвжнер медијски стручњак

Свако има право на уређивачку политику, али истовремено није ништа ново да иза свега увек постоји некакав материјални интерес.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси