Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

09. 11. 2015.

Аутор: Е. И. Извор: Информер

Пајтић брани лопова

Демократе су коначно скинуле своје маске! У одбрану власника „Курира" Александра Родића, кога је Мирослав Богићевић јавно оптужио за узимање милионског рекета, брже-боље је стао и лидер Демократске странке Бојан Пајтић.

Њему, наиме, није нимало спорно што је власник „Курира" оптужен за уцене, изнуде и рекетирање, већ га жали што је „постао жртва медијског линча“ (?!!).

- ДС већ три године указује на то колико је цензура опасна за демократију, слободу и развој нашег друштва. Добро је да је господин Родић изашао са чињеницама о притисцима на медије и, између осталог, и на његове новине. Свака таква изјава ће нас водити ближе нормализацији Србије као друштва и ближе пристојној Србији. Често сам на удару кампања које су биле налагане од стране режима, схватам и разумем под каквим притиском се налазио „Курир“. Потребно је да што више људи схвати да слобода нема цену, да схвате да мора да се оконча ситуација у којој власт и тужи, и суди, и сатанизује, без иједног доказа и институције одвалио је Пајтић јуче у изјави за „Курир“.

Пратећи у стопу свог страначког шефа, функционер ДС Драган Шутановац је „упозорио“ да је, осим у медијима, иста ситуација и у држави, алудирајући на Родићеву изјаву како српско новинарство трпи цензуру.

- Такво стање је, жалост, свуда, посебно у полицији, правосуђу и агенцијама - поручио је Шутановац.

Своју подршку „Куриру“ није крио ни потпредседник ДС Борислав Стефановић, који каже да је Богићевић злоупотребљен зарад политике и да представља „огољено лице режима".

- Овакво инструментализовано коришћење националне фреквенције у личне сврхе и у функцији подршке одређеној политици или лидеру, то досад није виђено. Није случајна злоупотреба човека који је скинуо наногицу да јуче даје изјаву. И то  кроз такву форму да државни органи постају потпуно небитни, него се на медијима и врши истрага, и пролази полиграф, и пресуђује. Ово је пораз државе закључио је Стефановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси