Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  СМАЈЛОВИЋ О НАПАДУ СНС НА КОВАЧЕВИЋЕВУ: Како мишљење новинарке може да буде притисак?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

03. 12. 2015.

Извор: kurir.rs

СМАЈЛОВИЋ О НАПАДУ СНС НА КОВАЧЕВИЋЕВУ: Како мишљење новинарке може да буде притисак?!

Председница УНС Љиљана Смајловић каже да мишљење које је уредница РТС Оливера Ковачевић изнела у јавност никако не може да буде притисак на истражне органе, као што тврди СНС. "Оливера Ковачевић има право на своје мишљење. Не видим како би јавно изречено мишљење једне новинарке могло да представља брутални притисак на рад истражних органа", каже Смајловић за Курир.

Оливера Ковачевић је изјавила да "би било разумно да на информативни разговор у полицију буду позвани и уредници ТВ Пинк и Информера, а не само уредници и власник Курира".

Владајућој странци је очигледно засметала и емисија Оливере Ковачевић, најављена за вечерас у 21 час, а тема је управо слобода медија и зашто је област информисања доспела на најниже гране!

У недостатку агрумената СНС се пита колика је "зарада новинарке РТС-а"!

Подсећамо, власник дневног листа Курир Александар Родић, главни уредник Милан Лађевић и одговорни уредник Марија Кордић позвани су на саслушање због наводног изазивања панике и нереда.

Оваквим притисцима и застрашивањем, власт на нечувен начин покушава криминализовање власника Адрија медија групе, Александра Родића, као и свих уредника и новинара наше медијске куће.

 

Коментари (3)

Остави коментар
суб

05.12.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 12:11

Re:

Sta ispricaste, covece? Niste dobili dovoljno precizne instrukcije?

Одговори
пет

04.12.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 18:02

pitanje

Dokle će sajt UNS-a biti žuti tabloid? Dajte malo dostojanstva profesiji Ljiljana.

Одговори
пет

04.12.

2015.

BRANISLAV NIKOLICanonymous [нерегистровани] у 15:22

DA LI JE VUCICEVIC STVARNO SASLUSAN ?

Postovana Ljiljana, prelistah arhivu Informera i nigde ne nadjoh vest da je Vucicevic saslusan u policiji. Da bih obogatio slobodno penzionersko vreme pratim pisanja vecine stampanih medija,p a ni tu ne nadjoh potvrdu da je stvarno bio na saslusanju. Ne pravdam Oliveru Kovacevic, jer mi licno nije simpaticna, ali branim njeno pravo da iznese svoje licno misljenje. Ne odgovaraju istini tvrdnje nekih politicara da ne vrse pritisak na pravosudne organe. Naprotiv, nema dana a da ne cujemo misljenje politicara koji na najdirektniji nacin napadaju pravosudne organe. Ono sto me je zaprepastilo je prostacki nacin na koji se jedan novinar, uz to i glavni urednik Informera, obraca, preko svog lista, Oliveri Kovacevic. Bilo bi zaista posteno da svi novinari ustanu u odbranu licnosti koleginice koja je napadnuta na tako prostacki nacin.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси