Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Тужилаштво: Полиција доставила кривичну пријаву против Родића и Лађевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

04. 12. 2015.

Извор: Танјуг, РТС

Тужилаштво: Полиција доставила кривичну пријаву против Родића и Лађевића

Вишем јавном тужилаштву у Београду полиција је доставила кривичну пријаву против власника "Адрија медија групе" Александра Родића и главног и одговорног уредника листа "Курир" Милана Лађевића, којом се терете за кривично дело подстрекавање на лажно пријављивање.

У саопштењу Тужилаштва се прецизира да из кривичне пријаве произлази да су у радњама Родића и Лађевића "остварена обележја кривичног дела подстрекавање на лажно пријављивање за које је надлежно основно тушилаштво".

Због тога ће кривична пријава бити достављена надлежном тужилаштву на даље поступање.

Надлежно ће бити Прво основно тужилаштво у Београду, које ће спровести и истражне радње против бившег директораКурира Александра Корница због лажног пријављивања.

Родић и Лађевић су јуче саслушани у Управи криминалистичке полиције, поводом објављивања крвичне пријаве Корница у Куриру 29. новембра.

Корницова кривична пријава против Дамира Драгића и главног и одговорног уредника листа Информер Драгана Ј. Вучићевића је одбачена пошто је утврђено да нису извршили ниједно кривично дело.

Корниц је у пријави описао наводни састанак у земунској кафани са Вучићевићем, Драгићем, као и премијером Србије Александром Вучићем и његовим братом Андрејем, а његове наводе у недељу је објавио лист Курир, што је изазвало велику пажњу јавности.

За кривично дело лажно пријављивање, према Кривичном закону, запрећена је казна од три месеца до три године затвора, а за тежи облик дела од шест месеци до пет година затвора.

АМГ најавила кривичну пријаву против Стефановића

Адрија медија група (АМГ) саопштила је да ће поднети кривичну пријаву против министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и других одговорних лица у МУП-у због злоупотребе институција зарад њихових личних политичких интереса.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси