Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Мијатовићева одговара на критике Вучића и Лаврова
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

04. 12. 2015.

Извор: Бета

Мијатовићева одговара на критике Вучића и Лаврова

Представница ОЕБС-а за слободу медија Дуња Мијатовић рекла је да руски министар спољних послова Сергеј Лавров нападима неће зауставити критике у друштву.

Како је истакла, разочаравајуће је то што Србија као председавајућа напада институције ОЕБС-а.

"Вучић и Лавров не могу и неће зуставити критике и слободне гласове у нашим друштвима и другде нападајући представника ОЕБС-а за слободу медија", написала је Мијатовићева на Твитеру у поруци упућеној руском министру и премијеру Србије Александру Вучићу. 

Лавров и Вучић критиковали су данас у Београду рад ОЕБС-ове канцеларије за слободу медија рекавши да је та институција политизована. 

На заједничкој конференцији за новинаре после разговора, Лавров је рекао да би у раду те институције требало успоставити јасне стандарде, али да то неким земљама не одговара зато што им је "удобније да имају аморфне структуре које су подложне манипулацији". 

Вучић је рекао да је "први велики оркестрирани напад неистинама на владу Србије и од стране Дуње Мијатовић" уследио након прошлогодишњих поплава у Србији, али да је касније "схватио да то са истином, пеавдом и чињеницама нема везе". 

Он је додао да је навикао на ударце, сваки пут кад покуша да води суверену политику земље-. 

Лавров је рекао и да представница за слободу медија Дуња Мијатовић није реаговала на случај хапшења два турска новинара који су ухапшени само због тога што су објавили информације које су имали и додао да таквих случајева има још. 

Мијатовићева је у другој поруци навела да изјава Лаврова није истинита и да је ОЕБС реаговао поводом стања слободе медија у Украјини. 

"Уместо решавања претњи и напада на новинаре нападају се међународне институције", навела је Дуња Мијатовић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси