Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Новинарка Димитровска: Ко лаже - Вучелић или ја?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

19. 08. 2020.

Аутор: Дијана Димитровска Извор: УНС

Новинарка Димитровска: Ко лаже - Вучелић или ја?

Дугогодишња новинарка Новости Дијана Димитровска послала је УНС-у писмо у којем се наводи да је послата на принудни одмор од 130 дана. Уз писмо достављен је и документ у којем стоји да је од 17. августа до 31. децембра са места новинара у издању Новости „Биље и здравље“ послата на плаћено одсуство, као и 50 запослених у Компанији Новости.

Поводом тврдње главног и одговорног уредника "Вечерњих новости" Милорада Вучелића да је "флагрантна лаж да Компанија Новости шаље на принудни одмор од 130 дана медијске раднике - новинаре", шаљем вам врло флагрантни доказ - моје решење о упућивању на принудни одмор до 2021. године.

Иако сам већ једном била упућена на принудни одмор у трајању од 45 радних дана, добила сам ново решење којим се додатно упућујем на принудни одмор у трајању од четири и по месеца!

Ново решење за принудни одмор добила сам, иначе, два дана пре него што се уредник интегрисане редакције ревијалаца Драган Вићановић изјаснио (пратећи процедуру) да "у ревијалним издањима нема вишка новинара, већ напротив, мањкају новинари".

Директор Недељко Крсмановић није могао сачека да истекну законски рокови и процедура, већ је поделио решења пре изјашњења уредника, исказујући непоштовање и према нама и према уредницима.

Како је могуће да главни и одговорни уредник такве Компаније не зна да, њему подређени директор Недељко Крсмановић, шаље на бесконачни принудни одмор искусне новинаре који су се калили у матичној редакцији, нису дошли са стране? Такве новинаре шаље на принудни до 2021. године са платом умањеном за 40 одсто што је у време короне - горе него да имате корону.

Ја нисам једини новинар који је послат на бесконачни принудни одмор, али не могу да говорим у име других.

Новинар сам Новости 25 година, од тога 14 година радила сам као извештач из Народне скупштине, Владе и Кабинета председника Србије, затим ратни извештач и репортер, а последњих година радим, по казни, у часопису "Биље и здравље" Компаније Новости.   

 

Коментари (18)

Остави коментар
нед

23.08.

2020.

Novinarka [нерегистровани] у 11:47

Nisu lončići pobrkani, naprotiv

Tačno, g-dine Kraus, tema je laganje naroda i medija, ali je ovde bilo reči o komentaru izrečenom povodom priče o"presipanju iz šupljeg u prazno" na famoznom 5.spratu i besomučnom ispijanju kafa na istom. Mnogo toga je ostalo sakriveno između redova objavljenih komentara, ali jedno je važno: niko ovde ne podržava niti opravdava laži!

Одговори
суб

22.08.

2020.

Zvonimir Kraus [нерегистровани] у 21:16

Re: Pobrkali lončiće

Draga Novinarko, nije bitno što ste vi vredni i pametni i radite u Novostima, niko ne pominje novinare Novosti. Nije to tema ove afere, nego je tema da je glavni urednik slagao medije samo tako, bez pardona. Da li ga opravdavate i mislite da je OK da se laže?

Одговори
суб

22.08.

2020.

Istina [нерегистровани] у 15:30

Re:

Problem je samo Dimitrovsksa! Samo kad njoj nesto nije po volji, tek tad dize dreku.Nijednom nije digla glas kad je Srdjan Skoro platio ceh svoje iskrenosti.. Ali ova njena dreka nije i prva. Sad su na tapetu Krsmanovic i Vucelic, doduse dospeli su, za sada," samo do N1 i UNSa , mada "komentatori" kopaju kao kao po vlaskim grobnicam...Ali, to sto su oni targetirani , licno mi je manjevazno od cinjenice sto se Novosti provlace kroz kaljugu. U tome prednjace oni koji voleli novac Novosti. Dobili najvise: naplatili najskuplje akcije, dobili stanove, napunili dzepove u svetkim dopisnistvima, sindikalnim odmaralistima na moru u banjama. Obezbedili i decu i unuke .


Одговори
пет

21.08.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 19:22

Krsmanović+sindikat=vučelić+idite kući

Udaljavanje s posla uz pomoć sindikata! Neverovatno. Što sindikat ne priupita barem Vučelića video bi da nema potreba za teranjem ljudi!

Одговори
пет

21.08.

2020.

Novinarka [нерегистровани] у 14:06

Nisu ostali samo nesposobni

Povodom komentara "bivšeg kolege" koji je otišao iz Novosti u privatne vode: nisu u Novostima ostali samo nesposobni. Ima tu dosta časnih i vrednih radnika starog kova, bez obzira na to koji posao obavljaju. A te kafice što se ispijaju na petom, ispijaju se i na drugim spratovima. Uvek će biti onih koji na posao dolaze samo da bi pili kafu i dangubili, ali ima i onih koji u Novosti dolaze da bi radili.

Одговори
чет

20.08.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 19:46

Re: plaćen?

Od srca vam želim takav odmor

Одговори
чет

20.08.

2020.

Nenad [нерегистровани] у 19:24

Ko je problem

Pustite Vučelu. Nije on problem. Veći je problem onaj njegov zamenik.

Одговори
чет

20.08.

2020.

Живко М. [нерегистровани] у 14:19

Дијана, издржи!

Драга Дијана,
Издржи, ови аматери ти нису ни до колена. Па шта је тај Крсмановић који ти је потписао срамно решење у животу постигао? Зна се и како је дошао ту где јесте (за сад)Сви то знају.
Издржи Дијана, још мало... пролази њихово време, Србија ће морати да направи лустрацију и постане део нормалног света. Иако сад то изгледа готово немогуће, видећеш, биће брже него што мислимо...

Одговори
чет

20.08.

2020.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 09:03

Велико невреме

Ко се данас још сећа хорора у "Политици" у време Тадићеве владе Мирка Цветковића? Десеткована је редакција најстаријег дневног листа у Србији, многи искусни новинари остали су без посла, неки су једва "извукли живу главу" али су пребачени на места где нису могли да пишу. Пословање "Политике НМ" тиме се ништа није побољшало, једини догађај који је давао неку наду био је одлазак WAC-a. Добро је што су државни секретар и нови генерални директор "Политике АД" коначно најавили промене у менаџменту.

Одговори
сре

19.08.

2020.

Zale [нерегистровани] у 23:39

NIje početak nego kraj

Nije MIćo početak sunovrata nego kraj. Kraj sunovrata.
I, grešišp: znaju oni šta rade - oni rade na uništavanju Novosti, i ne bi im trebalo oprostiti. Naprotiv.
I ja sam, kao i ti, radio u Novostima. Punih 20 godina u vreme kad je dnevni tiraž išao i više od 500.000 prodatih primeraka dnevno! U nekadašnjoj velikoj Jugoslaviji, pa posle čak i u "skraćenoj" državi. Kad su viškovi o 200% - 300 % plate bili redovni svaka 3 meseca. Kad su Novosti bile senzacionalistički list, ali nisu lagale. Kad je ova nesrećna Dimitrovska kao dopisnica iz Makedonije došla u Beograd, u redakciju. Kad su novinari bili profesionalci...

Одговори
сре

19.08.

2020.

www. alupress.rs [нерегистровани] у 19:15

Ostali samo nesposobni

Lično sam iz te kompanije otišao u privatni biznis pre 15 godina i nisam se pokajao. To je teži put, ali pokazuje da li i koliko vrediš, a ne da na petom spratu uz jeftinu kafu presipaš iz šupljeg u prazno.


Re nijednog trenutka se nisam pokajao.

Одговори
сре

19.08.

2020.

Miladin Mića Adamović [нерегистровани] у 18:17

Bahacenje ili ....?

Da li je ovo početak sunovrata nekadasnjeg najtiražnijeg lista na Balkanu zbog nesposobnosti ili neznanja rukovodstva da izadje iz "krize izazvane višedecenijskog ustupanjem svega što je krasila list i ljude koji su stvarali ovu redakciji,novine...Ako je to uzrok,onda.i ja molim Boga da im ne oprosti jer NE ZNAJU STA RADE!!!
P.s.Nisam "anonimus" već novinar VN - penzioner

Одговори
сре

19.08.

2020.

tečaanonymous [нерегистровани] у 17:24

Re: ko laže VUČELIĆ ili ja

MOGU NOVOSTI I VIŠE!

Одговори
сре

19.08.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 17:13

uživajte

Ako je odmor plaćen, uživajte.

Одговори
сре

19.08.

2020.

Svetislav Bašić [нерегистровани] у 14:21

Providno!

Kad takvog novinara smestite (po kazni) u neku malu redakciju, onda ugasite novine i otpustite novinare! Prosto, sve po zakonu. Svi znamo da je Srđan Škoro u to vreme bio (po kazni) premešten u Zov (list koji se bavi kunićima i papagajima). Srđan je pametan, pa je shvatio šta će da bude i na vreme otišao. Nije isključeno da će Novosti da pokrenu neki list pa će da potrpaju u njega sve neposlušne (po raznim osnovama) i onda - ugase taj list! Eto rešenja! A obrazloženje: Pravili su štetu firmi, nisu donosili profit. Sve uredu, ljudi na ulici. Za to vreme dovode svoje. Ovo je već afera Novosti.

Одговори
сре

19.08.

2020.

Biljana [нерегистровани] у 13:52

Neka istina izadje na videlo

Bravo koleginice! I ja sam jedna od onih koji su upućeni na ovaj sramno dugačak prinudni odmor, uz obrazloženje da to tako mora "iz principa". Iako je nekoliko nas "ovenčano" najvišim ocenama Komisije za vrednovanje rada zaposlenih, iako smo samostalno pokrenule projekte vredne više stotina hiljada dinara, jednostavno smo sklonjene u ćošak, da bi u INTEGRISANOJ REDAKCIJI naša mesta zauzeli neki mladi anonimusi koji ne znaju gde su došli. Sramota!

Одговори
сре

19.08.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 13:03

Bravo

Bravo, novinarka Dimitrovska.

Одговори
сре

19.08.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 12:43

Slika sve govori

Svidja mi se slika. Pise: "To mogu samo Novosti". Bas tako!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси