Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Одговор Оливере Ковачевић на оптужбе председника УО РТС: И ја теби Један добар дан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

15. 02. 2023.

Аутор: Оливера Ковачевић Извор: УНС

Одговор Оливере Ковачевић на оптужбе председника УО РТС: И ја теби Један добар дан

Удружење новинара Србије (УНС) преноси у целости одговор уреднице Забавног програма РТС-а Оливере Ковачевић, која је и члан Управе УНС-а, председнику УО ове медијске куће Браниславу Кланшчеку.

 

Нисмо ни слутили да се можемо обрадовати доласку полиције на РТС јер смо добили прилику да бар некоме у овој злонамерној медијској кампањи пружимо доказе, предамо сву документацију, уговоре, фактуре, из којих се јасно може видети да  на РТС нема никаквих злоупотреба, нити кршења Закона, како тврди председник Управног одбора РТС.

Што се тиче дневне емисије у припреми Забавног програма под називом „Један добар дан“, она је требало да почне с емитовањем 2020. године. Нажалост, тада нас је корона зауставила. У међувремену смо, упоредо са свим осталим пословима, припремили све што је неопходно да би емисија стартовала, као што су сценографија, реновирање студија, реквизита, шпице, графика, снимљени материјали и слично. То је коштало 13 милиона динара и све се налази на РТС. Не у мом стану или џепу мог капута, како је устврдио председник Управног одбора РТС. Иначе, то није моја емисија, нити ћу је ја водити, већ ће је радити више уредника и водитеља Забавне редакције. У буџетској линији за ову годину планирано је 200.000 евра за предвиђених 260 емисија (750 евра по емисији, плус трошкови плата, дневница, рада студија и осталог) и та средства нису потрошена, већ планирана. Као уредник Забавног програма по правилнику РТС могу да потпишем само трошак до 80.000 динара, што је далеко од 13 милиона које је, иначе, одобрио његов Управни одбор.

Нечувено је да се на челу Управног одбора РТС налази човек , који је ту само са циљем да води хајку против РТС, његових аутора и ТВ лица који су сваки свој динар зарадили својим знањем и својим радом. Сви они заједно су легално зарадили од поменутих емисија мање, него што је подносилац ове пријаве добио од РТС за његов приватни фестивал Београдско пролеће - 50.000 евра за два сата неквалитетног програма. Поред тога, председник УО месечно прима од РТС више него што су плате већине тих водитеља које је прозвао.

Наравно, увек ћемо поздравити контролу онога што радимо и како радимо. Проблем је што онај ко је постављен да нас контролише и ко седи на челу УО не разуме оно што чита и не зна то што ради. Незнање ће уништити сваку институцију, нажалост.

 

Оливера Ковачевић, главна и одговорна уредница Забавног програма РТС

Коментари (6)

Остави коментар
пон

20.02.

2023.

gordianos [нерегистровани] у 15:58

Re: RTS da izadje na tržište

Upravo tako, izadjite na tržište, pa ako ste kvalitetni, imaćete para za svoje emisije. Istina, javni medijski servisi su uvek finansirani od države, delimično pretplatom, ali to ne znači da mogu da arče novac poreskih obveznika...
Za početak, istražni organi da udju u RTS i da se uvede prinudna uprava!!!

Одговори
нед

19.02.

2023.

anonymous [нерегистровани] у 12:21

OLIVERA PODCENJUJE INTELIGENCIJU GRADJANA

Koleginice, ne pije vodu Vaše objašnjenje da emisija nije krenula zbog pandemije,a 14 miliona utrošeno za scenografiju,grafiku,špice...Štaviše,sami sebi padate "u usta".Prvo, u vreme pandemije ,kada su ljudi bili "zarobljeni", uloga TV je bila ogromna. Ona je trebalo da sačuva ljude u domovima,a vi- kakve li sramotne izjave- niste krenuli zbog kovida. Olivera, pa Vaše koleginice iz Informativne su u skadanderima ulazile u bolnice, svakog dana izlagale sebe zarazi, radilo se punom parom...A Vas je, jel te, sprečila pandemija,ali ne i 14 milčiona da ,po svemu sudeći, donar deo bude preliven u "nečije" džepove. Ne podcenjujte inteligenci9ju gradjana, znaju i sami da toliko para za pomenute stvari ne može biti utrošeno.U skladu sa ovakvim ponašanjem koleginice Kovačević ,koje je nečuveno, ona napada člana Upravnog odbora, i vredja ga- treba da usledi i reakcija UNS-a. Olivera Kovačević je, čini mi se, predsednica nekog Odbora ,ako se ne varam, da je reč etici,ili tako nešto, pa pitam rukovodstvo: može li ovakva osoba da ostane na toj funciji? Zbog ugleda Udruženja, kolege.Pozdrav, bivši radnik RTS-a.

Одговори
чет

16.02.

2023.

anonymous [нерегистровани] у 21:11

Podrska

Podrska, ocigledno je hajka u pitanju.

Одговори
чет

16.02.

2023.

Ex faca [нерегистровани] у 17:31

Kad bi moglo

Kad bi moglo neko neutralno istražno telo da istraži i preda isto tako neutralnom sudstvu predmete za tužbe pa ko je kriv neka robija a ne da se prepucavaju preko medija. Ali, sve gore pomenuto ne postoji tako da mi plaćamo kolko da se otarasimo viška para a ko ih kako troši i uzima ne smemo da znamo

Одговори
чет

16.02.

2023.

Milan Đokić [нерегистровани] у 13:54

Podrška

Baš tako. Podržavam. Ako treba prvi potpisujem.

Одговори
сре

15.02.

2023.

anonymous [нерегистровани] у 22:09

pretplata

postovani urednici, prikupicemo potpise da se ukine drzavno finansiranje rts. krenite na trziste da se finansirate. a pogotovo da se ukine pretplata kroz placanje struje,

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси