Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо Гвоздена Здравића јавности
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

03. 02. 2014.

Писмо Гвоздена Здравића јавности

Дописник дневника „Блиц“, уредник листа Расина прес и члан УНС-а Гвозден Здравић упутио је писмо јавности поводом многобројних физичких и вербалних напада на њега и његову породицу. Писмо преносимо у целости.

 

Председнику Републике, Влади Србије и институцијама Републике Србије

Поштовани,

Због писања у медијима о бројним малверзацијама и махинацијама општинског руководства, ја и моја породица већ десет година изложени смо претњама, физичким и вербалним нападима. Виновници тих напада никада нису кажњени, што их је  додатно охрабрило и створило атмосферу линча. Да иронија буде већа, нападачи су награђени новим функцијама и привилегијама. Из тих разлога одлучио сам да Вам се ОТВОРЕНИМ ПИСМОМ обратим и обавестим Вас о следећем:

Александовац је постао сигурна кућа за извршиоце криминала и корупције, које већ десет година штите корумпирани полицајци, тужиоци и судије. Доказ за то су, кривичне и прекршајне пријаве које месецима, па и годинама стоје у фиокама тужилица и судија, као и оне које су већ застареле. Ако су сви „поштени“, од чега је највећи број општинских челника купио станове у Београду, Нишу, Врњачкој бањи, Крушевцу и другим градовима Србије.

Зашто се нико од надлежних није озбиљно позабавио аферама – Булдожери;  асфалтирањем  локалних путева; гасификацијом Александровца; повећањем плата челника општине упкос одлуци Владе Србије о замрзавању плата у јавном сектору; папреном адаптацијом Дома ученика у вредности од 600.000 евра; улагањима општине у омдаралиште Црвеног крста у Митровом пољу од преко 200.000 евра; утајом више од 8.000.000 динара пореза у комуналном предузећу, као и набавке 10.000 литара вина, а да ни једна флаша тог пића није евидентирана кроз пословне књиге александровачких комуналаца…?

Зашто се одустало од испитивања пљачкашке приватизације „Жупљанке“ и ТП „Слога“, дугогодишњег ангажовања кумовске фирме за организацију „Жупске бербе“, одржавање уличне расвете; буразерске адаптације сеоских школа, вртића, Домова културе, сумњивих инвестиција у Месним заједницама…

Како то, да се за иста кривична дела широм Србије, починиоци хапсе, а у Жупи их „заобилази“ рука правде.

Када ћете да демонтирате Жупску Републику у којој се не поштују закони државе Србије?

Гвозден Здравић, новинар

Дописник Блица и уредник листа Расина прес

Коментари (1)

Остави коментар
уто

04.02.

2014.

anonymousМ.Ј.Черењски [нерегистровани] у 09:57

Братимљење

У Србији има доста места попут Александровца, која, по писању господина Гвоздена Здравића, могу да се побратиме као сродне душе. Свесрдно предлажем господину Здравићу да се заложи код александровачких моћника да о братимљењу с Рашком озбиљно размисле, а ја ћу овамо све учинити да до тога дође. Не без разлога. Александровац и Рашку везују слични проблеми, људи и нарави.Овде постоји и један додатни проблем, многи у овој варошици на Ибру још живе под утиском 1945 године и мисле да Други светски рат није завршен.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси