Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Косово Север портал: Бета је неовлашћено преузела нашу вест
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

28. 03. 2014.

Косово Север портал: Бета је неовлашћено преузела нашу вест

Главна и одговорна уредница Косово север портала Татјана Лазаревић (kossev.info) обратила се Удружењу новинара Србије наводећи да је агенција Бета „неовлашћено преузела вест“ са овог портала, коју су потом, као агенцијску информацију, објавили Политика, Б92, РТК и Радио контакт плус. Обраћање преносимо у целости.

 

Обавештење о неовлашћеном преузимању вести

Вест „Нема састанка о уклањању барикада“,  коју је наш портал објавио јуче у 20:16 минута на http://kossev.info/strana/arhiva/nema_sastanka_o_uklanjanju_barikada/1232 , агенција Бета је у целости преузела, са изузетком последњег пасуса, уз минималну 'козметичку' модификацију и потписала као своју.

Ми смо јуче са радија Косово и РТК, превели и пренели вест о састанку два градоначелника, а затим и обавили интервју са градоначелником Северне Косовске Митровице Гораном Ракићем. Он је у разговору са мном, демантовао овај сусрет, а што смо потом и објавили на горе наведеном линку.

Према нашим сазнањима, ову вест синоћ није имао нико осим нас. Штавише, читаво данашње јутро, у косовским медијима се и даље 'вртела'  вест о томе да ће се два градоначелника састати, све док данас нисмо приметили нашу вест на сајтовима медијских кућа „Политика“, „Б92“, „РТК“ и „Радио контакт плус“, а који су ову вест заправо преузели од агенције „Бета“.

Како немамо потпун приступ информацијама агенцији „Бета“, могли смо да видимо само скраћену верзију наше вести на њиховом сајту  -http://www.beta.rs/default.asp?tip=article&kategorija=vestiizzemlje&ida=3040776&id&ime, за разлику од неких од горе наведених медијских кућа, на чијим сајтовима постоји шира верзија наше вести, попут  листа „Политика“  - http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/Rakic-Barikadu-na-mostu-na-Ibru-niko-nece-uskoro-ukloniti.sr.html

Наглашавамо да и ми, као портал, преносимо вести других агенција, увек наводећи извор са којег преузимамо вест.

Овај протест не улажемо ради афирмације нашег портала, већ искључиво истине ради и основног принципа професионалног извештавања.

С поштовањем,

Татјана Лазаревић

Главна и одговорна уредница

www.kossev.info

 

Коментари (1)

Остави коментар
уто

01.04.

2014.

sramota [нерегистровани] у 17:17

sramota

Sramota,
da se time bavite
ovo je vise nego samoreklama.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси