Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Отворено писмо "Обреновачке хронике"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

07. 08. 2014.

Отворено писмо "Обреновачке хронике"

Из редакције „Обреновачке хронике“, локалног листа који постоји више од 9 година, поплава је „однела“ компјутере, штампаче, скенере, намештај... и то не би био нерешив проблем да нам поплава није уништила тржиште. Мало коме је до новина када је уништена кућа и покућство, успомене... Ипак, потреба постоји, ако ништа друго, оно као прилог за историју Обреновца.

Сопственим средствима смо после поплаве издали један број новина. Како даље без новца у граду који води битку са егзистенцијом. За наставак редовног месечног излажења листа, који је пре поплаве имао сигуран тираж од преко две хиљаде, у овом тренутку је обезбеђен део средстава путем уговора о сарадњи. Недовољно за покривање основних трошкова.

За помоћ смо се у протекла два и по месеца обраћали удружењима новинара, Служби за информисање Града Београда, Министарству културе и информисања и многим другима. Није било разумевања.

Ако у најскорије време не обезбедимо додатна средства бићемо принуђени да затворимо новине. У име Обреновчана који су радо читали наш лист, редакције, десетак сарадника од којих је део реномираних писаца, илустратора, фотографа и новинара молимо за помоћ која свакако неће отићи у хонораре, којих смо се сви одрекли, већ само за покриће реалних трошкова.

Унапред се захваљујемо на разумевању.

Драган Лазаревић

главни и одговорни уредник "Обреновачке хронике"

obrenovackahronika@abssolutok.net,

062 8727 942

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси