Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо Регионалне телевизије Краљево УНС-у: РРА нам није смањила накнаде иако смо на поплављеном подручју
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

21. 08. 2014.

Писмо Регионалне телевизије Краљево УНС-у: РРА нам није смањила накнаде иако смо на поплављеном подручју

Регионална радио телевизија Краљево и Ибарске новости послале су данас УНС-у приговор који су поднели Републичкој радиодифузној агенцији (РРА) због тога што се ова два медија нису нашла на списку медија којима су због поплава смањене накнаде. Приговор преносимо у целости

Републичка радиодифузна агенција

11 000 Београд

Трг Николе Пашића 5

Пр и г о в о р

Поштовани,

Поводом одлуке савета Републичке радиодифузне агенције о смањењу накнаде емитерима са поплавама угрожених подручја, донете 23. јуна 2014. године, улажемо приговор.

Об р а з л о ж е њ е

Регионална радио телевизија Краљево својим сигналом покрива угрожена подручја (Краљево, Врњачка бања, Трстеник, Крушевац, Чачак, Јагодина, Параћин...) која су захваћена поплавним таласом који је погодио нашу земљу 15. маја. Због ванредне ситуације, наша информативна кућа емитовала је двадесетчетири часа извештаје са угрожених подручја, па вам овом приликом достављамо и део снимљеног материјала са терена. Такође, достављамо вам и део прилога који се односе на санацију поплављеног подручја, која је нажалост, још увек у почетној фази. 500 домаћинстава још увек је расељено, а председник србије је само у јулу месецу два пута посетио Краљево и том приликом је донирана хуманитарна помоћ из фондације „Драгице Николић“. До краја августа је најављена још једна посета председника Србије, а из фондације биће санирано 260 кућа. Процењена штета коју су у Краљеву и околини изазвале Западна Морава, планинске реке и бројни бујични потоци, износи више од пола милијарде динара. највећа штета је на инфраструктурним објектима и она премашује 250 милиона динара.

У поплавама које су у мају погодиле наш регион, велики број наших коминтената и привредника претрпео је огромне материјалне штете, што се одразило и на наше склопљене уговоре и комплетно пословање. Осим тога, клијенти који нису директно погођени поплавама, своја средства намењена за медије преусмерили су у хуманитарне сврхе.

Интересантно је да су се на вашем списку од 61. емитера нашле радио и тв станице које нису погођене мајским поплавама. Као пример наводимо емитере из Врњачке бање, тачније, општину Врњачка бања поплаве су погодиле само за ускрс које нису мимоишле ни град Краљево. Осим тога, Регионална телевизија Краљево својим сигналом покрива и информише грађане Врњачке бање (ТВ Врњачка бања не емитује програм јер су запослени протеклих месеци углавном били у штрајку). По свим анкетама наш програм прати више од 90% грађана Врњачке бање.

На основу горе наведеног, обраћамо вам се са молбом да  уважите наш приговор, како би се и Регионална радио телевизија Краљево и Ибарске новости д.о.о. нашле на списку емитера за смањење накнаде у наредном периоду.

У прилогу вам достављамо дискове на којима се налази само део снимљеног материјала са поплављеног подручја. Такође, достављамо вам и текст са званичног сајта Удружења за ванредне ситуације Републике Србије. Као потврда да се налазимо на поплављеном подручју, подсећамо да је и Влада Републике Србије отворила наменске рачуне за помоћ угроженим подручјима, међу којима је и град Краљево.

 

С поштовањем,                                                               У Краљеву, 20. 08. 2014. год.

 

Радио телевизија Краљево и Ибарске новости д.о.о.

директор,

Виолета Коњокрад

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси