Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Преписка Повереништва СНС-а из Врања и Радио-телевизије Врање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

15. 10. 2014.

Преписка Повереништва СНС-а из Врања и Радио-телевизије Врање

Колеге из Радио-телевизије Врање послали су данас УНС-у писмо које је њихова редакција добила од Повереништва Српске напредне странке из Врања, као и одговор редакције. Писма преносимо у целости.

ПОВЕРЕНИШТВО СНС ВРАЊЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Европска комисија објавила је 8. Октобра Извештај о напретку Србије за 2014. годину, у којем се између осталог наводи да је потребно унапредити област медијских слобода. И док Влада Републике Србије на челу са премијером Вучићем улаже максималне напоре да од Србије створи нормалну и уређенуд ржаву, у Врању постоји неко коме то не одговара.

Што се тиче медија, данас је у Врању медијски мрак још већи него 16.03.2014. године. Нарочити допринос томе даје Регионална РТВ Врање и њен директор.

Дана 16.03.2014. године у Врању је народ јасно и гласно рекао да му је доста тираније и диктатуре, запошљавања преко везе, да му је доста да иде прљавим и неасфалтираним улицама, пљачке у јавним предузећима, паљевине аутомобила, криминала у врху власти, кривичних пријава по фиокама......СВЕГА.....

Мањини из РТВ Врања = СПС-а, је данас све дозвољено. Дозвољено је да прете политичким противницима, да држе лекције другим политичким странкама иако немају завршену школу, да плаћају грејање по дупло нижој цени, да отимају пословни простор.........

А данас је и више него јасно да је РТВ Врање = СПС и добро је што су одговорни из РТВ Врања то нацртали грађанима Врања. Постоје медији који никада неће бити искрено на страни Повереништва СНС у Врању, мада ми то и не тражимо. Али, не може ни главни уредник, ни власник, ни новинар који ради текст да буде толико обојен или толико глуп па да помисли да читаоци или гледаоци могу да поверују у све што напише. РТВ Врање, не може да нам помогне у борби против СПС и купљене коалиције, јер је баш РТВ Врање предуго подизала СПС да би данас прихватила да то све може да се сруши зато што постоји неко бољи, неко ко ће мислити на грађане и ко ће решавати њихове проблеме, неко коме грађани верују. Ми од таквих медија нећемо тражити да нас подижу, али им нећемо ни обећати да ћемо одустати од борбе против корупције у медијима.

Тражимо само да буду на страни истине и да поштују етичке норме професионалног извештавања и Кодекс новинара Србије. 

Примера за горње наводе можемо набрајати до ујутру, док не сване, под условомда у Врању сване. Најбољи пример како се негује медијски мрак у Врању и околини је управо извештавање РТВ Врање са конференција за штампу Повереништва СНС у Врању.

Иако се декларишу као локални јавни сервис, РТВ Врање је, више него јасно, службено гласило СПС и једна од основних полуга власти једне групације људи која Гебелсовском доктрином терорише своје политичке неистомишљенике али и обичне људе, грађане овог града. Извештај са последње конференције за штампу СНС у Врању дана 10.10.2014.године је кап која је прелила чашу. Поставља се питање да ли је речено нешто што се није свиђало локалној власти, или је можда реч о обичном превиду?! Ми из СНС не верујемо да је реч о грешци! На делу је цензура свих оних који мисле и политички делују другачије од СПС-а. Па замислите само да ли је могуће извештавање са конференције за штампу ГрО СПС-а од стране РТВ Врање а да се не пусти бар део изјаве председника?! Или замислите конференцију за штампу било које локалне странке у граду где се не емитује изјава председника странке?!

На крају желимо да поручимо свим релевантним политичким факторима у граду, да СНС пише нову политичку историју Врања и да су политичке промене неминовне ма колико се томе опирали медији да пренесу праву истину.

Неко је једном рекао да власт квари, а апсолутна власт апсолутно квари. Ова локална власт се апсолутно покварила.

Међутим, Повереништво СНС у Врању је посебно задовољно због чињенице што су „моћни и важни људи н авласти“ у Граду кренули против СНС свим могућим средствима, па су потегли чак и личне увреде, јер очигледно немају конкретне одговоре на нека важна питања, а што говори у каквој су хистерији и колико се много плаше истине. А истина је само једна и на њихову велику жалост истина је оно што су врањанцир екли 16. марта 2014. године.

 

У Врању, 15.10.2014. год.                                                                Повереништво СНС Врање

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ОДГОВОР НА САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВЕРЕНИШТВА СНС У ВРАЊУ

''И док Влада Републике Србије на челу са премијером Александром Вучићем улаже максималне напоре да од Србије створи нормалну и уређену државу'' у Врању му  Повереништво његове странке ради о глави. Нечувено, али бар нека премијер зна истину. Кажете да апсолутна власт, апсолутно квари – на кога сте мислили? Па, зар наш премијер и странка коју води, а којој ви припадате, немају апсолутну власт?

Позивате се на извештај Европске комисије, а нисте прочитали извештај до краја – похваљени су регионални медији у Србији! Или оно што вам не одговара, ви намерно потискујете. Још један пуцањ у празно.Тенденциозан и помало смешан. Испаљен од стране Повереништва СНС у Врању са намером да се подигне прашина ни око чега, да се РТВ Врање представи као џелат, а неко други ,тобоже, као жртва. Овим СНС у Врању јасно показује колико фрустрације и лични анимозитети могу да искриве реалну слику о свету око себе. Уз апсолутно одсуство било каквог политичког достојанства и политичке смислености.Сведочимо по ко зна који пут како се Повереништво СНС својски труди да за свој неуспех да се докопа локалне власти оптужи све и свакога. По правилу, без аргумената.

Вређате, омаловажавате... Е, то нисмо очекивали од вас. Ви сте и даље релевантан фактор на врањској политичкој сцени и ми са тим немамо проблем. Како објашњавате да сте у медијском мраку због РТВ Врање, ако ваш повереник и члан странке два сата гостују уживо у емисији на нашој телевизији? Да ли је за вас мрак и то што пратимо све ваше конференције, трибине, разне страначке промоције, активности Форума жена, Месних одбора? Или је можда за вас медијски мрак то што не пратимо само вас већ све политичке опције, укључујући и опозиционе, па чак и ванпарламентарне?

Уколико сте заинтересовани, урадићемо вам пресек ваших активности, али све то имате и на нашем сајту www.rtv-vranje.rs. На том сајту можете да видите и још једном добро погледате прилог који је емитован 10. октобра, па ћете можда уочити себе, односно повереника Горана Николића који се обраћа, иако у емисији тврди да његова изјава није емитована. Такође, послали сте саопштење без печата и потписа, а у емисији прозивате друге који бар имају печат.  

Увредили сте целу редакцију РТВ Врање рекавши да смо обојени и глупи. Превише је, иако је од вас. Ви сте ти који уводите Србију у медијски мрак изгласавањем сета медијских закона који су омча око врата јавном интересу. А, да! Можда сте очајни јер не можете да уређујете емисије на нашој телевизији као што сте то учинили са ''Утиском недеље'', ''Разгибавањем'' и тако даље.    

Господо из Повереништва, много ће воде још протећи док не схватите чињеницу да изношење лажи о другима није оружје којим се осваја власт, а још мање оружје којим се брани медијска слобода. Ово што ви радите зове се притисак на медије! Зато немојте више да говорите о професионализму. Ви који сте у политици 35 минута, и ми који постојимо 35 година. То је оно што поставља јасну границу између вас и нас.  

У Врању,                                                                                        Редакција ЈП РТВ Врање

15.октобар 2014.године                                                                                         

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси