Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Одговор Иштвана Каића поводом текста објављеног у листу „Данас“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

05. 11. 2014.

Одговор Иштвана Каића поводом текста објављеног у листу „Данас“

Сарадник Института за јавну политику Иштван Каић послао је данас УНС-у писмо у којем одговара на текст који је јуче објављен у дневном листу Данас "У ком својству је позван Иштван Каић?". Писмо преносимо у целости.

Дневни лист „Данас“ 4. новембра објавио је текст „У ком својству је позван Иштван Каић?“ аутора Бојана Цвејића који има за циљ да изманипулише и погрешно информише јавност. Будући да је на претходној седници Одбора за културу и информисање расправљано о случајевима медијске блокаде и одбијања да се објаве моји текстови у листовима „Данас“ и „Политика“, а који су се тицали политичке кампање коју води Оља Бећковић, Српска напредна странка ставила ме је на списак позваних за седницу која је заказана за 6. новембар.

Ову чињеницу новинар Бојан Цвејић, члан управног одбора политичко-криминалног картела НУНС-ЦИНС, најпознатији по заговарању цензуре и страховитом обмањивању грађана током мајских поплава, прећутао је како би покушао да ме дисквалификује као аутора, али и као сарадника Института за јавну политику. Он је такође изнео неистину и свесно лагао да су моји текстови о кампањи које користе мотив цензуре објављивани у рубрици писма читалаца, јер је у тој рубрици објављен само текст који говори о српским злочинима на Косову, у Сарајеву и Сребреници, и то под директном наредбом Љиљане Смајловић.

Информацију о мом позиву на седницу Одбора Цвејић је добио од председнице Одбора и чланице Демократске странке Весне Марјановић која је такође обманула јавност, тврдећи да није добила одговор на питање у ком својству сам позван на седницу, иако сваки посланички клуб има легитимно право да на седницу позове кога жели. У телефонском разговору 3. новембра њеној секретарици објаснио сам да иступам као појединац којем је спречено објављивање текстова на тему Оље Бећковић, као и на тему најтежих кривичних дела (убиства или покушаја убиства) којима се хвалио да их је извршио Зоран Живковић, председник Нове странке и такође члан Одбора за културу и медије.

Сматрам да је текст који је објавио лист „Данас“ доказ манипулације и још један покушај у низу да се моје име дефамира, а моје појављивање на седницу Одбора исполитизује и спречи. За ово нечасно дело скупштинског тела које би требало да брине о култури и информисању директно је одговорна председница Одбора Весна Марјановић, а са њом и Демократска странка и Нова странка. Овим је такође доказано да лист „Данас“, преко лажно независних новинара какав је Бојан Цвејић служи за пласирање најгорих лажи под налогом поменуте две странке. Зато обавештавам све поменуте да им покушај застрашивања и обмањивања није успео.

Иштван Каић,

Сарадник Института за јавну политику.

Текст објављен у Данасу „У ком својству је позван Иштван Каић?“

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси