Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо градског одбора ДХСС-а из Смедерева УНС-у: Локални медији бојкотују наше јавне скупове
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

09. 12. 2014.

Извор: УНС

Писмо градског одбора ДХСС-а из Смедерева УНС-у: Локални медији бојкотују наше јавне скупове

Градски одбор Демохришћанске странке Србије (ДХСС) из Смедерева послао је УНС-у писмо у којем се жали на локалне медије у овом граду - РТВ Смедерево, радио Лукс, седмичне листови Наш глас и Наше новине, који, као су навели у писму, „дуго већ бојкотују јавне скупове, саопштења за јавност и конференције за новинаре“ ДХСС-а. Писмо преносимо у целости.

Демохришћанска странка Србије
Градски Одбор Смедерево
Краља Петра Првог 22 , Смедерево

Поштовани,

улажемо на овај начин оштру Жалбу на рад, или нерад локалних медија у Смедереву и упозоравамо на поприлично велико кршење етике, објективног извештавања од интереса за јавност, непоштовања права да јавност сазна истину!

Локални медији РТВ Смедерево, радио Лукс, седмични листови Наш глас и Наше новине, дуго већ (дуже од годину дана) апсолутно бојкотују наше јавне скупове, наша саопштења за јавност и наше конференције за новинаре. У поменутом периоду смо позивали горе наведене медије више пута и ни једном се нису одазвали да прочитају саопштење за јавност које смо доставили, присуствују нашој конференцији за новинаре, чак нису присуствовали ни нашем Главном одбору који је одржан у Смедереву, а такође су одбијали да известе и о успешној акцији коју је наша омладина предузимала. Наглашавам да су увек уредно, тј званично обавештавани и позивани са наше стране и увек је то било раније (бар два дана раније). Позиви (или саопштења) су им уручивани и мејлом (са печатом и потписом) и личним одласком у њихове просторије.

Наше обраћање јавности, односно наша жеља да се обратимо јавности путем поменутих медија, никада није била превише честа, односно смо свега 4 пута покушали за период од годину дана и то : последњи пут смо желели да одржимо конференцију за новинаре, пре тога смо одржали седницу Главног одбора у Смедереву , пре тога покушали да издамо саопшење за јавност, и спровели акцију на међународни дан младих - све је то бојкотовано ! Имамо слике и видео записе на којима се види велики број грађана који долази на наше догађаје, али ти медији о томе не извештавају.

Напоменуо бих да ови медији редовно извештавају и поприлично времена посвећују другим локалним одборима политичких странака (посебно оних који су у власти).

Основано се плашимо да је у Смедереву наступио, или да наступа медијски мрак за нас и наше деловање, а то ничим нисмо изазвали.

Због свега наведеног, љубазно позивамо Ваше цењено Удружење да утврди чињенично стање и помогне у остваривању наших легитимних и легалних права!

Уколико ово нису Ваше ингеренције, молимо Вас да нас упутите на другу адресу јер је неправедно, а мислимо и незаконито, и веома тешко да неосновано будемо искључени из локалних медија.

С поштовањем,

Председник Градског одбора Смедерево

Иван Петровић

 

Коментари (2)

Остави коментар
сре

14.01.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 21:11

Kombi stranka

Gospodin Petrović bi uz ovakvu paljbu po novinarima mogao da saopšti i podatak koliko DHSS ima članova u Požarevcu. I ako se radi o "kombi stranci", logično je da će novinare više interesovati rad stranaka koje su u lokalnoj koaliciji na vlasti, jer su i najodgovornije za dobr ili loše stanje u gradu.

Одговори
сре

10.12.

2014.

Smederevac [нерегистровани] у 11:07

Vlast i njena bahatost

Finansijska koalicija u Smederevu: Pokret za Smederevo, korumpirani DS i SPS sada ugledni kadrovi (SNS),LDP i SPO lokalni privesci,KZBS Lukiceve kombinacije i odbornici koji su preleteli iz licne koristi....... Sve je ovo igranka bez prestanka, borba za sopstven interes, a narod se za vreme izbora koristi kao glasacka masinerija i zlouotrebljava kako bi politicari i njihovi poslusnici imali debelu korist i finansijski spokoj... JASNA DOSTA JE BILO......

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси