Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Обраћање уреднице Косово север портала Татјане Лазаревић УНС-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

04. 04. 2017.

Обраћање уреднице Косово север портала Татјане Лазаревић УНС-у

Уредница Косово север портала (kossev.info) Татјана Лазаревић обратила се јуче УНС-у наводећи да њен портал не може да објави текст УНС-а "УНС без одговора да ли Канцеларија за КиМ и градоначелник Северне Митровице селективно позивају медије".

Обраћање Татјане Лазаревић у наставку преносимо у целости, а текст УНС-а можете прочитати ОВДЕ.

-----------

Поштовани,

Ово саопштење, на жалост, не можемо да објавимо из неколико разлога:

1. Текст не садржи реакцију, већ је скуп препричаних информација. 

2. Текст касни. Догађај се десио у прошлу среду, када смо истог дана и обавестили ДНКИМ.

3. Моја изјава није веродостојно пренешена. Моја изјава је ублажена. Рекла сам "...за разлику од иницијално добре сарадње коју смо имали sa Службом за медије Канцеларије за КиМ, а постојимо три године, ову сарадњу сада, на жалост, оцењујем негативно. Они не одговарају на наше мејлове и питања, селективно позивају, најмање два пута нису позвали све медије за годину дана за догађај у Косовској Митровици," подсетивши представницу УНС-а са којом сам разговарала на посету руског амбасадора прошлог лета, када такође нисмо обавештени. Изјава није тако пренешена већ: "...Све више се дешава да новинаре селективно позивају и обавештавају“.

С обзиром на то да је овакав текст објавило кровно новинарско професионално удружење, од којег очекујемо да заштити новинарску професију и право на рад и адекватно реагује на притужбе за селективан приступ политичких и институционалних представника према локалним медијима, Удружење је оваквим текстом, тако обезбедило другачији контекст, којим се додатно наноси штета локалним медијима.

На крају вас молим да овај имејл, с обзиром на то да се налазимо на "bcc" листи примаоца, проследите на остале адресе наших колега којима сте послали претходно саопштење.

С поштовањем,

Татјана Лазаревић

уредница

Косово Север портал

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси