Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Политике нема у Македонији – чему цена у денарима?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

06. 07. 2017.

Политике нема у Македонији – чему цена у денарима?

Председник Културно – информативног центра Срба у Македонији „Спона“ Милутин Станчић послао је данас УНС-у писмо у којем се осврнуо на чињеницу да на насловној страни листа "Политика" и даље стоји цена овог листа у денарима, иако се "Политика" више не дистрибуира у Македонију. Писмо преносимо у целости.

Штампана издања Политике и Спортског журнала месецима се не достављају у Македонију, с обзиром да су изостављени у актуелној дистрибуцији српске штампе у Македонији, чудно је да на њиховим насловним странама и даље стоји цена и у денарима – 30,00 денара?

Коме је намењен тај део „ценовника“? Како се, као део игнорисаних и одбачених читалаца Политике у Македонији, на разне начине сналазим и довијам да прибавим примерак ових листова, (на граничном прелазу, код возача српских превозника, путника, агенција...) питам зашто се ствара забуна код купаца. Ако се заиста држе до истине,  нека избришу цену у денарима. Јер лист купујем и плаћам у еврима и динарима, на даљину са - препоруком.

Несхватљива је и апсурдна пракса да у условима када Политику више не дистрибуирају читаоцима у Македонији, наменским текстовима и извештајима одавде, који се директно тичу збивања у овој земљи, потанко се фабрикују прилози дежурних аналитичара упућивањем на неку истину коју ми овде не видимо.

Милутин Станчић

Културни центар Срба Спона - Скопље

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси