Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо Душана Аничића о тужби Града Јагодине против „Моравских вести“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

08. 02. 2018.

Писмо Душана Аничића о тужби Града Јагодине против „Моравских вести“

Јагодински дописник Танјуга у пензији Душан Аничић послао је данас УНС-у писмо у којем поводом, како каже, бројних позива колега, говори о тужби коју је Град Јагодина поднео против новинара и власника „Моравских вести“ Горана Јевремовића. Писмо преносимо у целости.

Поштоване колеге,

Данас су ме звале колеге из неколико редакција, да чују мој став, као председника Клуба новинара Поморавља у Јагодини, о тужби Скупштине града Јагодине против власника портала "Централ медиа" и месечних новина "Моравске вести" Горана Јевремовића.
 
Молим колеге да ми опросте, јер сам, док су ме звали, биo за воланом аутомобила на аутопуту и нисам могао разговарати.

Што се тиче тужбе, о њој се још није изјаснило ни Tужилаштво, а ни Скупштина града, ни то да ли је има или нема.

Горан Јевремовић, новинарску каријеру је почео у ТВ "Палма плус" чији је оснивач и власник Драган Марковић Палма.

Захваљујући Палми, Скупштина града, као оснивач ЈИП "Нови пут", поставила га је за главног и одговорног уредника Радио Јагодине са регионалном фреквенцијом, који ради у саству ЈИП "Нови пут".

Док је био на месту главног и одговорног уредника на Радио Јагодини, сарађивао је са дневним листовима "Данас", "Блиц", "Ало"... агенцијом ФоНет, са којом и данас сарађује.

Његове колеге у "Новом путу" кажу да је само то и радио јер је Радио престао да емитује информативни програм.

"Блиц" је са Јевремовићем раскинуо уговор, пре неколико месеци, када и са још неколико дописника. Јевремовић је на позив Скупштине града и Палме, путовао са делегацијама, које је град организовао, у Москву, Беч...

Јевремовић је из "Новог пута" отишао после приватизације тог медија од стране "Коперникуса" уз социјални програм, кад покреће поратал, а пре око три месеца и "Моравске вести".

Јевремовић и Скупштина града су веома добро сарађивали, "курцшлус" настаје, када Јевремовић није добио средства од Скупштине по конкурсу "за суфинансирање пројеката у области јавног информисања".

Ово је све што знам и иза чега стојим.

Напомињем, као дугогодишњи новинар, увек сам на страни новинара, али овај пут, искрено, не знам шта је прави разлог антагонизма, јер су увек веома добро сарађивали.
 
Поздрав,
Душан Аничић

 

Коментари (1)

Остави коментар
чет

08.02.

2018.

MilutinX [нерегистровани] у 14:14

Doktor Frakenštajn i njegovo čudovište

Istina je tamo negde... Ipak, u ovom slučaju, navodi iz pisma kolege odgovaraju istini. Kurzschluss je naravno izbio zbog para građana Jagodine. Jedan ih po svaku cenu želi, a drugi ih iz njemu znanih razloga ne da. Još jedan dokaz da nasilna "mediska reforma" i bahata privatizacija nekada uglednih medija u vlasništvu građana nikome nisu donele ništa dobro. Ni konzumentima, dakle građanima, a ni stotinama novinara i medijskih radnika koji su ostali bez posla, a njihove porodice bez skromnih izvora prihoda. I tako... Pozdravite vaše.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси