Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Писмо Танјуга УНС-у поводом текста Пиштаљке
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

23. 10. 2018.

Аутор: Бранка Ђукић

Писмо Танјуга УНС-у поводом текста Пиштаљке

Пренели сте текст Пиштаљке „Танјуг обмануо новинаре“ о завери коју је наша агенција мудро организовала како би спречила узбуњивача Борка Јосифовског и представнике Пиштаљке у намери да министру здравља Златибору Лончару уруче документацију о трговини смрћу у београдској Хитној помоћи.

Узалуд. Танјуг није успео. Узбуњивач је материјал предао и то мужу директорке Танјуга Владимиру Ђукићу, иначе државном секретару Министарства здравља, који се храбро одупро покушају своје жене да саботира цео случај.

Све то је открила уредница Пиштаљке Драгана Матовић у у успешном иследничком поступку, а на порталу Удружења новинара Србије пренео њен муж Владимир Радомировић, главни уредник Пиштаљке и председник УНС-а.

Сукобиле се две моћне породице око тога ко је успешнији у саботажи истине - Танјуг или Пиштаљка.

Ево, признајемо, успешнија је Пиштаљка.

А, Танјуг признаје да у овом великом случају саботаже, који је тако успешно разоткрила Пиштаљка, никакву улогу није имао господун случај, нити грешка проистекла из лоше протумачене поруке.

Не треба веровати директорки Танјуга - и ту је потпуно исправно поступила уредница Пиштаљке Драгана Матовић, супруга Владимира Радомировића - да је секретару ДЕСКА касно увече, након што је из видео редакције добила обавештење да за сутрашње догађаје нема довољно камера, послала поруку да откаже ПОКРИВАЊЕ овог догађаја, што је порука за интерну најаву Танјуга - ко, шта и где сутра ради и покрива.

Не треба веровати директорки Танјуга да је секретар Деска поруку схватио погрешно, превидео да се отказивање односи на слање камере и наше видео покривање састанка, те у 22.57 сати послао редакцијама мејл са исправљеном Најавом и болдованом поруком да се отказује - састанак.

Не треба веровати директорки Танјуга да је тек у уторак ујутру, на позив из Министарства здравља у 10.30 и питање зашто смо обавестили редакције да се отказује догађај, због чега их зову новинари, схваћена грешка и одмах потом, у 10.44 сати, на исте адресе, послата, такође болдована, порука да догађај није отказан.

У праву је уредница Пиштаљке која је одмах схватила да је у питању озбиљна саботажа, и што је, како и приличи иследнику у чијим рукама је правда, на ово усмено објашњење директорке Танјуга завикала: Дајте доказе!

У праву су када тврде да директорка није могла да доказе, а не да неће, јер - ко би се и усудио да једном од тако репрезентативних иследника, од којих по неки сваки дан куца на Танјугова врата, не пружи на увид доказе.

Жао нам је што нисмо истог дана видели да је извештај истраге објављен и на порталу Удружењу новинара Србије, струковног удружења, иначе бисмо одмах реаговали и предали доказе мужу иследнице Драгане Матовић.

Извињавамо се што то радимо са закашњењем.

Бранка Ђукић, директорка Танјуга

Текст "Танјуг обмануо новинаре, објавио да је предаја доказа отказана" можете погледати овде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси