Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Одговор компаније Adria Media Group: Нисмо добили средства на медијском конкурсу Београда
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

28. 11. 2018.

Извор: Adria Media Group doo

Одговор компаније Adria Media Group: Нисмо добили средства на медијском конкурсу Београда

Удружење новинара Србије (УНС) пренело је 26. новембра 2018. године на сајту UNS online текст „Подршка режиму једини критеријум за „јавни интерес““ аутора И. Николетић, објављен у дневном листу „Данас“. У тексту се наводи да је „Курир“, за укупно три пројекта „кажњен“ са 2,5 милиона динара, као и да је „Град Београд недвосмислено потврдио своју решеност да новац намењен пројектима од јавног интереса раздели искључиво медијима приклоњеним владајућем режиму“. Након преношења текста, Adria Media Group УНС-у је послала одговор који објављујемо у целости.

„UNS online“ је у тексту „Подршка режиму једини критеријум за ’јавни интерес’“, објавио неистините информације о компанији Adria Media Group doo и медију „Курир“, које шкоде нашем пословном угледу!

Текст садржи нетачне и злонамерне тврдње и закључке.

Није тачна информација да је „Курир“, који је најважније издање компаније Adria Media Group doo Београд, на Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији Града Београда у 2018. години, чији је организатор Град Београд, добио вишемилионска новчана средства. Поготову је нетачна и малициозна тврдња да је „Курир“ новчана средства добио због подршке режиму СНС.

Управо напротив, компанија Adria Media Group doo иако је учествовала на горе наведеном конкурсу Града Беорада, на истом није добила никаква новчана средства, јер ни један од 5 (пет) пројеката са којима је конкурисала није подржан од стране комисије.

Истина је да је компанија Adria Media Group doo, која запошљава неколико стотина људи и која је лидер у области производње и издаваштва штампаних и интернет медија. „Курир: најутицајније дневне новине Балкана“, је регионално препознатљив, цењен и чувен српски медијски бренд, који је поверење грађана зарадио зато што је увек истинито и независно извештавао о догађајима од интереса за јавност.

У Београду, 27.11.2018. године                                                     Adria Media Group doo:
                                                                                               Александар Родић, директор                        

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси