Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Гвозден Здравић: Јавност да зна за злоупотребе власти у Александровцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

04. 03. 2019.

Гвозден Здравић: Јавност да зна за злоупотребе власти у Александровцу

Дописник „Блица" из Александровца и новинар „Расине прес“ Гвозден Здравић, поводом забране извештавања са седница Скупштине општине Александровац, послао је данас писмо Удружењу новинара Србије (УНС) чије главне делове објављујемо.

Већ 15 година пишем у “Блицу “ и “Расини прес” о многим неправилностима и злопотребама у трошењу буџета општине Александровац. Такође, пишем о невиђеном непотизму председника Општине Југослава Стајковца, који је у јавна градска предузећа запослио сву ближу и даљу родбину, почев од сестре, сестричине, сестрића, братанаца, братаница, кумова, свастика, шурњаја, политичких истомишљеника…

Велики број њих не долазе на посао, али зато уредно примају плате.

Оптужену ћерку Ивану запослио је у Културно просветној заједници и дао јој плату од 70.000 динара, као и апанажу од 300.000 динара на име шефа његове одборничке групе ГГ “Покрет за Жупу” у СО Александровац.

Ивана је прво признала кривично дело (неовлашћеног присвајања новца од корисника социјалне помоћи) злоупотребе службеног положаја. Она је као шалтерска службеница александровачке Поште, потписала са тужилаштвом опортунитет, али је одмах потом поновила исто кривично дело и тренутно јој се суди у Основном суду у Брусу.

Другој ћерки Јелени, која има приватну фирму у Београду, намешта послове организације културно-забавних догађаја: позоришне представе, манифестације Жупска берба, Буцини дани, Глишићеви дани, Јулске игре, Сајам вина…

Због аргументованог писања о овим и другим темама, власт у Александровцу ми већ 15 година ЗАБРАЊУЈЕ  да пратим седнице општинског парламента. У образложењима која потписује председник СО Александровац Тома Савковић, стоји између осталог да  сам “недостојан да пратим рад Скупштине”.

Због дискриминације и спречавања да обављам свој новинарски посао, обраћао сам се свим институцијама наше земље, али се показало – да је александровачка власт јача од свих државних институција.

Напоменуо бих да су властодршци Александровца 11. фебруара, као и много пута пре, физички насрнули на мене, како би спречили мој улазак на седницу СО, а о чему постоји видео запис.

Очекујем од вас поштоване колеге, да ми пружите медијску подршку, како би јавност Србије сазнала истину о локалним шерифима у Александровцу.

Срдачан поздрав,

Гвозден Здравић, новинар – истраживач

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси