Насловна  |  Актуелно  |  Грађани траже да новинари питају  |  Мачванским пољопривредницима одобрено кретање од 5 до 20 сати; Када ће Бадовинчани моћи до својих њива?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Грађани траже да новинари питају

13. 04. 2020.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

Мачванским пољопривредницима одобрено кретање од 5 до 20 сати; Када ће Бадовинчани моћи до својих њива?

Мачвански пољопривредници који су тражили да Удружење новинара Србије за рубрику „Грађани траже да новинари питају“ сазна када ће им бити омогућено слободно кретање добили су одлуку локалног штаба за ванредне ситуације по којој им је одобрено кретање од 5 до 20 сати сваког дана.

Штаб за ванредне ситуације општине Богатић је у у четвртак, 9. априла донео одлуку којом је дозвољено кретање пољопривредника путем и боравак на отвореном ради обављања радова, без обзира на старост, уколико за превоз користе трактор или другу пољопривредну машину намењену за те сврхе

У одлуци је наведено да је дозвољено кретање од понедељка до недеље од 5 до 20 сати.

У одлуци у коју је УНС имао увид наведено је да лица која имају стоку (фарму) ван свог домаћинства, имају право одласка на исту у периоду од 5 до 20 часова.

Такође, домаћини који предају млеко откупљивачима то треба да заврше сваким даном ујутру од 7 до 9 часова и увече од 18 до 20 часова.

Штаб за ванредне ситуације општине Богатић навео је да регистрована газдинства која имају потребу за дужим боравком на отвореном могу имејлом поднети захтев за одобрење кретања Министарству пољопривреде, шумарста и водопривреде. 

Ново питање мачванских пољопривредника за УНС-ову рубрику „Грађани траже да новинари питају“ је: Када ће држава у сарадњи са надлежним органима Републике Српске и БиХ обезбедити мештанима села Бадовинци, који имају земљу у Босни, приступ њивама? Земљорадници траже да им држава омогући прелазак границе бар два пута недељно, уз полицијску пратњу, а месна заједница организоваће дезинфекцију пољопривредних машина.

Одговор: Министарство пољопривреде најавило специјалне дозволе за пољопривреднике са њивама у БиХ

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси