Насловна  |  Актуелно  |  Грађани траже да новинари питају  |  Када ће ПИО фонд решити статус грађана који су пре ванредног стања поднели захтев за пензију? Хоће ли и њима бити исплаћено обећаних 4.000 динара и 100 евра?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Грађани траже да новинари питају

28. 04. 2020.

Извор: УНС

Када ће ПИО фонд решити статус грађана који су пре ванредног стања поднели захтев за пензију? Хоће ли и њима бити исплаћено обећаних 4.000 динара и 100 евра?

Удружењу новинара Србије је за рубрику „Грађани траже да новинари питају“ стигло неколико питања у вези са решавањем статуса људи који су пре ванредног стања поднели захтев за пензију, а немају повратно обавештење од Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање.

„Предао сам захтев за пензију у децембру, решења и пензије још нема. Како да преживи у овој ситуацији неко ко нема ни пензије, ни плате, ни помоћ државе?“, гласи једно од питања за надлежне које је стигло УНС-у.

Грађанин који је 24. фебруара поднео захтев за пензију такође се пожалио УНС-у да из ПИО фонда нема обавештење о решавању његовог статуса.

„Добио сам картончић да сам предао документа, али нисам добио пин код да бих пратио решавање мог захтева, како се наводи на њиховом сајту. Послао сам сина лично, али тамо је затекао само портира и чистачицу“, написао је УНС-у грађанин који наводи да од јануара нема приходе.

Грађани који су се УНС-у јавили због нерешеног захтева за пензију заинтересовани су за одговор надлежнх да ли и њима припада 4.000 динара помоћи које је власт обећала пензионерима, као и да ли ће се на њихов рачун директно уплатити најављених 100 евра помоћи пензионерима у време ванредног стања.

„Није за нас било ни пакета од општина, али ни пакета за оне са нижим пензијама“, написао је УНС-у старији суграђанин.

Одговор: Фонд ПИО: Новчана помоћ и грађанима који чекају решење о пензији

Коментари (3)

Остави коментар
пет

28.08.

2020.

anvladaonymous [нерегистровани] у 19:14

pitanje za epileptičare

pitam direktora repuličkog pio fonada srbije dali epileptičari imaju pravo n a novčano telsno oštećenje u slučju da nema zašto nema kad je epilepsija nezgdna bolest centralnog nernog sistema molim vas pomognite da ostvarim prava izaštitu jelu pio boru treba da vi odobrite dabi imao prava molim odobritemi telsno oštećenje i tudju negu pomoć to je bolest koja treba da imam telesno oštećenje tudju negu pomoć čekam odgvor vladimir milanovic majdanpek broj telefona 030583929

Одговори
пон

20.07.

2020.

svetlana [нерегистровани] у 18:37

invalidska penzija i tudja nega

suprug mi je dobio obavestenje da je u invalidskoj penziji od marta i dobio je tudju negu od oktobra prosle godine. resenje o tudjoj nezi je takodje stiglo u martu ali jos nije nista poceo da prima. radni staz mu je prekinut u maju znaci nikakva primanja. a samo obavestenje je dobio o penziji nikakvo predresenje ili resenje. molim vas da li neko zna gde da se obratimo jel u pio fondu u krusevcu samo kazu ,,bice,,. unapred zahvalna

Одговори
уто

28.04.

2020.

anonymous [нерегистровани] у 22:46

pomoć privredi-kovid

Molim vas da pitate da li će privredni subjekti koji se hvale rastom prihoda u prvom kvartalu 2020 (tj. koje ne mogu da pokažu pad prihoda) moći da konkurišu i dobiju iz budžeta sredstva planirana za pomoć privredi? Npr. firme koje su u vlasništvu Atlantic Group koja je danas, 28.04.2020 objavila da je u I kvartalu poslovala 10% bolje nego prethodne godine?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси