Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  У други круг приватизације иду и Радио Медвеђа, Радио Бачка, Радио Суботица и Радио Пожаревац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

14. 08. 2015.

Извор: УНС

У други круг приватизације иду и Радио Медвеђа, Радио Бачка, Радио Суботица и Радио Пожаревац

Поступак јавног прикупљања понуда за продају капитала четири медија, међу којима су Радио Медвеђа, Радио Бачка, Радио Суботица и Радио Пожаревац проглашен је неуспешним јер није достављена ниједна пријава за учешће у поступку, саопштила је Агенција за приватизацију.

У Радио Медвеђи има 13 запослених, надају се да ће бити приватизовани у другом кругу и да им 31. октобар неће бити последњи дан у овом медију. Занимљиво је да је три дана пре првог круга приватизације општина сменила директора Радована Раденковића који је провео 7 година у овом медију и поставила нову директорку.

За УНС су из Радија Бачка рекли да је у првом кругу приватизације било оних који су откупили документацију, али се купци нису појавили и нису послали понуде, тј. вероватно чекају други круг када ће почетна цена бити мања.

„У нашем радију има 9 запослених и сви су се пријавили за социјани програм јер желе да узму отпремнине, а на новом власнику је одлука да ли ће нас задржати или не. Нормално радимо јер смо још увек јавно предузеће и надамо се да ћемо наставити са радом и после приватизације“, речено је УНС-у из Радија Бачка.

За Радио Суботицу није било заинтересованих у првом кругу приватизације и чека се да се распише нови Јавни позив Агенције за приватизацију.

Овај радио има 37 запослених и нико није узео отпремнину.

„Не знамо да ли има заинтересованих за куповину нашег медија јер је у питању радио са три комплетне редакције које раде на српском, хрватском и мађарском језику са 24 новинара и самим тим су трошкови утростручени, тј. много већи него код других медија“, рекао је за УНС директор Радија Суботице Љубиша Степановић.

У Радију Пожаревац је било 17 запослених, а 12 од њих је узело отпремнине и напустило овај медиј. Остало је 5 радника, међу којима су новинар, тонац, водитељ и организатор програма, комерцијалиста и кафе куварица, а нико од њих нема право на бесплатне акције.

„Стање је тешко и програм смо свели на минимум, али и даље радимо на језицима националних мањина. Последњу плату смо примили 30. јуна јер чекамо Скупштину града да усвоји уредбу по којој ће нас финансирати до 31. октобра“, каже за УНС једaн од преосталих запослених у овом радију.

Процењена вредност капитала Радија Медвеђе је 2.823 евра, Радија Бачка 9.945, Радија Суботице 40.030, а Радија Пожаревца 31.689 евра.

Подсећамо да је од укупно 20 позива за јавно надметање за продају медија само три добило купца, један је условно одобрен, док остали чекају други круг приватизације.

Међу информативним предузећима чији је поступак приватизације проглашен неуспешним у првом кругу су и “Дневник“ ад Нови Сад, ЈП ,,Нови пут“ Јагодина, и ЈП „Радио Бујановац“ , “Ивањички Радио”, Радио Ваљево , Радио СечањИнформативни центар “Бачки Петровац”,“Реч радника” из Алексинца ,“Нишка телевизија”, “Телевизија Блаце”, РТВ "Шабац" и новинска агенција „Танјуг“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси