Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Новосадски "Дневник" поново на продаји - цена пала са 7,4 мил на 3,7 мил евра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

14. 08. 2015.

Извор: www.ekapija.com

Новосадски "Дневник" поново на продаји - цена пала са 7,4 мил на 3,7 мил евра

Агенција за приватизацију објавила је данас нови позив за прикупљање понуда за куповину новосадске медијске куће "Дневник" по почетној цени од готово 3,7 мил евра.

 

На продају је понуђено 98,9% акција "Дневника" по цени од 3.698.506 евра. Од тога је 48,6% у власништву Војводине, 48,4% у власништву Републике Србије, а власник 1,9% акција је Град Нови Сад.

Заинтересовани могу да поднесу захтеве за откуп продајне документације од 17. августа, а пријаве за учешће у надметању могуће је доставити до 16. септембра. Отварање понуда је 17. септембра.

Поступак продаје капитала те медијске куће проглашен је неуспешним 3. августа јер није достављена ниједна понуда. Првобитна почетна цена за понуђени капитал "Дневника" била је 7,4 мил евра.

Продаја "Дневника" оглашена је 29. јуна, заједно са још 37 медија у Србији где држава има власнички удео. Крајњи рок за приватизацију медија у државном власништву је 31. октобар 2015. године, а ако до тада не добију нове власнике биће приватизовани поделом акција запосленима без накнаде.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси