Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација  |  После "РТВ Панчево", Радоица Милосављевић купио и телевизије из Крушевца и Крагујевца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација

17. 08. 2015.

Извор: Блиц, еКапија

После "РТВ Панчево", Радоица Милосављевић купио и телевизије из Крушевца и Крагујевца

Агенција за приватизацију прихватила је понуде крушевачког бизнисмена Радоице Милосављевића за куповину "РТВ Крушевац" и "РТВ Крагујевац". Као једини понуђач Милосављевић је за "РТВ Крагујевац" понудио 85.500 ЕУР а за "РТВ Крушевац" 14.000 ЕУР. Он је претходно, за 87.200 ЕУР, већ купио "РТВ Панчево".

 

Милосављевић је најавио да је заинтересован за куповину 11 медија у Србији. Овај 67-годишњи бизнисмен, власник предузећа за производњу пластичне амбалаже и клинике, дуго је био директор Спортског центра у Крушевцу, а од 2008. до 2012. године заменик градоначелника Крушевца.

Осамдесетих година, у два наврата, издржавао је вишегодишњу затворску казну због привредних преступа.

Агенција за приватизацију Србије објавила је недавно да су биле неуспешне продаје јавних информативних предузећа "Радио Бачка", "Радио Медвеђа" и "Радио-телевизије Млава" из Петровца због тога што није стигла ниједна понуда.

Претходних дана због непостојања интересовања нису успели ни први јавни позиви за продају још неколико локалних медија - "Радио Суботице", "Радио Пожаревца", РТВ "Шапца", "Нишке телевизије", "Радио Ваљева", "Радио Сечња", "Радио Петровца", "Ивањичког радија", РТВ "Јагодине", РТВ "Реч радника" из Алексинца и новинске агенције "Тањуг". За београдску телевизију "Студио Б" стигла је једна понуда.

Од 72 медија у којима држава и локалне самоуправе имају власништво до сада су продата само три локална медија - РТВ "Панчево", РТВ "Трстеник" и "Телевизија Аполо" из Новог Сада.

Јавне лицитације медија почеле су 6. августа, а по новим прописима они треба да буду приватизовани до краја октобра ове године. Ако до тада не добију новог власника њихове акције ће бити бесплатно подељене садашњим и бившим радницима.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси