Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Недељник „Панчевац“ продат предузећу Ауто-центар „Зоки“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

27. 08. 2015.

Извор: УНС

Недељник „Панчевац“ продат предузећу Ауто-центар „Зоки“

Лист „Панчевац“ продат је на данашњој лицитацији у Агенцији за приватизацију за 238.000 евра предузећу Ауто-центар „Зоки“ чији је власник Зоран Пешевски.

 

Почетна цена овог медија била је 54.425 евра, а надметање је почело од 63.000 евра колико је била највећа почетна понуда. У надметању је учествовало четири понуђача.

„Разговарали смо са купцем, очекујемо да у наредних месец дана, колико ће отприлике трајати процедура око закључења уговора, нови власник дође у 'Панчевац'. Данас нам је рекао да ће лист пребацити на нову адресу, у зграду старе Техничке школе која је у његовом власништву. Такође, навео је да планира да један број страница у листу буде на језицима националних мањина. У 'Панчевцу' је за сада запослено 18 радника, али смо за њих четворо предали захтев за отпремнине“, рекла је за УНС директорка „Панчевца“ Драгана Кожан и додала да је Пешевски истакао да ће по доласку у недељник са запосленима који остану разговарати о будућности „Панчевца“.

Агенција за приватизацију ће након добијања позитивних мишљења Министарства финансија - Управе за спречавање прања новца и Регулаторног тела за електронске медија о непостојању сметњи за закључивање уговора, закључити Уговор о продаји капитала ових медија са купцем.

Подсетимо, у првој приватизацији 2008. го­дине почетна цена недељника са најдужом традицијом била је 13 милиона динара, али је излицитирана цена била 14 пута већа па је "Панчевац" био продат за скоро 2,2 милиона евра.

Уговор је раскинут 2010. године јер купац није исплатио другу рату излицитираног износа.

Од 50 Јавних позива за продају медија расписаних од стране Агенције, 21 је условно продато, док 27 иде у други круг приватизације.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

28.08.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 18:12

auuuuuuuuu brate

Ovo je sramota.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси