Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација  |  Скупштина Суботице тражи трећи покушај продаје Радио Суботице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација

05. 10. 2015.

Аутор: Сандра Иршевић Извор: УНС

Скупштина Суботице тражи трећи покушај продаје Радио Суботице

Скупштина града Суботице усвојила је на данашњој ванредној седници одлуку којом је омогућен трећи покушај приватизације Јавног предузећа Радио Суботица. У предходна два покушаја приватизације суботичког гласила није било заинтересованих купаца.

Према усвојеном документу, почетна цена на трећем јавном прикупљању понуда са јавним надметањем износи око 13.350 евра, односно 33,33 одсто процењене вредности капитала предузећа на дан 31. децембра 2014. године.

- Неколико пута смо тражили да се измене закони о приватизацији електронских медија, нарочито оних који служе информисању националних заједница, али очигледно је нечији интерес био јачи. Већ трећи пут имамо седницу посвећену приватизацији Радио Суботице – истакао је Славко Параћ, председник одборничке групе ДС-а.

Последњих месеци, пренета је и вест да постоји политичка воља СВМ-а да се мађарска редакција Радио Суботице припоји Фондацији „Панон“,а шта ће бити са српском и хрватском редакцијом, за сада нема решења, с тим да остају још програми на буњевачком и немачком језику.

- Све је обављено по закону и надам се да ће у трећем кругу радио бити продат. Надам се и да ћемо свим нашим грађанима омогућити емитовање програма на њиховом матерњем језику– поручио је Илија Маравић (СНС), председник Скупштине града.

Опозиција је даље критиковала локалну власт да није ни тражила купца како би радио Суботица опстао.

- Зашто нисмо ступили у контакт са потенцијалним купцима? Како то можемо да урадимо када је реч о јавном надметању, онда би дошли и рекли да је намештено. Не разумем како се уопште таква питања постављају – рекао је  градоначелник Јене Маглаи.

Први јавни позив за продају по цени од 100 одсто процењене вредности капитала објављен је 30. јуна 2015. године, други 25. августа 2015. године, а оба поступка су проглашена неуспешним. Да ли ће бити „трећа срећа“ знаће се ускоро, тачније до 31. октобра, када је крајњи рок за приватизацију медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси