Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација  |  Танјуг ипак угашен
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација

17. 11. 2015.

Извор: УНС

Танјуг ипак угашен

Како Удружење новинара Србије (УНС) незванично сазнаје, председник Синдиката новинара Србије у Танјугу Мирко Драгишић саопштио је јуче запосленима да је „Танјуг угашен 31. октобра, и да ће сви – од директора до портира, добити отказе, отпремнине и бити упућени на тржиште рада“. Међутим, касније, на састанку синдиката, Драгишић је рекао да „Танјуг не сме да изгуби уговоре“, па ће један број људи наставити да ради по уговору о делу, како би обавезе према претплатницима биле извршене.

 

За потврду ове информације, Драгишић се УНС-у није јављао на телефон.

Истовремено, до касно синоћ, правна служба Новинске агенције Танјуг позивала је запослене, једнима да саопшти да од данас „не морају да долазе на посао“, другима да дођу да потпишу уговоре о раскиду радног односа, док су трећи од уредника деска обавeштени да „не морају да долазе на посао уколико их нико не буде позвао“.

На питање које су запослени упутили адвокату УНС-а Зорану Лакићевићу - да ли треба да долазе на посао (јер је некима речено да не морају до позива), Лакићевић је рекао да „усмени налози лица које није законом овлашћено да заступа фирму не могу имати значај, а недолазак на посао је тешка повреда радне обавезе која може за последицу имати отказ“.

„Морају постојати писане одлуке према којима ће запослени моћи да се одреде“, рекао је Лакићевић.

Правна служба Танјуга запосленима је рекла решења о раскиду уговора још увек нису спремна.

Ако је извесно да се Танјуг гаси, још увек није познато да ли Влада намерава да оснује нову агенцију или информативну службу у којој би радио известан број садашњих запослених.  О томе је, како УНС сазнаје, јуче у Танјугу било речи, а на основу информација наводно добијених из Владе Србије.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

17.11.

2015.

vesna anonymous [нерегистровани] у 14:10

"po zakonu"

sve što se osnuje iz Tanjuga na osnovu sadašnjeg stanja a bez javnog konkursa potpuno je protivzakonito a za to će biti odgovoran onaj koji je to dopustio

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси