Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Половини запослених забрањено да уђу у Танјуг, половина на уговорима до краја године
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

23. 11. 2015.

Извор: УНС

Половини запослених забрањено да уђу у Танјуг, половина на уговорима до краја године

Како Удружење новинара Србије (УНС) сазнаје, од данас је скоро половини запослених у Танјугу, којима је раније из правне службе телефоном јављено да не морају да долазе на посао, забрањено да улазе у зграду ове новинске агенције. Наиме, како су УНС-у рекле колеге које желе да остану анонимне, речено им је да у редакцију могу ући једино у пратњи портира како би узели личне ствари.

 

„Прво нам је ускраћено право на рад гашењем налога, да би у четвртак са улаза у зграду склонили извештај о дневним доласцима, књигу у коју смо се уписивали када дођемо и одемо с посла, како не би било доказа да смо долазили. У петак смо отворили нашу књигу и ту се уписивали. Пошто очигледно није знала како да спречи да и даље долазимо, директорка је забранила да улазимо у редакцију. То је нечувено јер ми још увек нисмо добили решења о прекиду радног односа. Размишњали смо да зовемо и полицију да направи записник“, рекао је УНС-у један од колега.

Како је УНС сазнао, у четвртак и петак су запослени били позивани да се изјасне о понуди и врсти социјалног програма, што су исти дан сви осим једне колегинице и потписали.

Док половина запослених не може да уђе у зраду, другима је, како УНС незванично сазнаје, директорка Бранка Ђукић на састанку у суботу рекла да до краја године има новца за плате и да ће бити плаћани по месечном уговору о делу.

„На састанку је речено да је обезбеђен новац за плате остатка запослених до јануара 2016. године“, каже један од колега.

О наводима запослених, председник Синдиката новинара Србије у Танјугу Мирко Драгишић није хтео да разговара са УНС-ом, док се директорка Бранка Ђукић није јављала на телефон.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси