Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Јадранка Жујовић: УО Танјуга ме је без сагласности ставио на списак за отпремнине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

24. 11. 2015.

Извор: УНС

Јадранка Жујовић: УО Танјуга ме је без сагласности ставио на списак за отпремнине

Бивша главна уредница Новинске агенције Танјуг Јадранка Жујовић обавестила је данас УНС да је Управни одбор Танјуга, и поред њеног одбијања да се изјасни о врсти социјалног програма и потпише захтев, и њу ставио на списак запослених који ће добити отпремнине.

Наме, како је Жујовић рекла УНС-у, од колега је сазнала да је на седници Управног одбора, председник овог тела Горан Ивановић потписао списак на ком је било и њено име.

„Ја сам 20. новембра, када је требало да се изјасним о врсти социјалног програма који ми одговара, одбила то да урадим јер потписивањем оваквог захтева добровољно пристајем на прекид радног односа. Све остале колеге су то потписале, а ја сам, уз образложење које сам доставила менаџменту, и које је и заведено, објаснила зашто нећу да потпишем. Ипак, данас сам обавештена да је на састанку и моје име било на списку заинтересованих за отпремнине који је потписао председник Горан Ивановић“, рекла је Жујовић УНС-у и додала да „по Одлуци Владе, запослени морају прво бити проглашен технолошким вишком, па тек онда добити отпремнине, што у Танјугу није случај“.

Директорка Танјуга Бранка Ђукић, као ни представник Синдиката новинара Србије у Танјугу Мирко Драгишић нису ни данас одговарали на позиве УНС-а.

Коментари (3)

Остави коментар
сре

25.11.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 14:54

čestitke

Branki Đukić i Maji Vojinović čestitam Tanjug Info i Sašu Mirkovića!!!
Dobile ste baš ono što vam i pripada .
Bravoooooo.

Одговори
сре

25.11.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 14:12

mala i netalentovana

Ne bi ta mala, nepoznata i netalentovana novinarka, koja nigde drugde nije mogla da radi već tamo gde je primljena preko veze, mogla tako dugo da vlada, makar i manipulišući, da nema političku podršku. Ta podrška ne mora biti baš njoj Branki Đukić. Vlast možda samo hoće da okonča "tu stvar" sa Tanjugom, a nema baš mnogo tako nepristojnih, beskrupuloznih likova kao što je bivša direktorka koja tako rado obavlja prljavi posao.
Obavljala ga je za svaku vlast. Bila je uvek loš gospodar, a odličan sluga. Nije jedina takva, razume se.
I da se ne zavaravamo, nije ona, uz svo udvorišvo kao način života, tako bitna i moća. Pa ona to najbolje zna. Otuda toliki strah. Okolnosti joj idu na ruku. Previše ima prljavih poslova koje treba obaviti. Ona je bezuslovno na raspolaganju.
I neka joj, ostaće upamćena ne po raskošnom talentu i novinarskoj sposobnosti, već po podlosti. Baš kao i njena još manja netalentovana pomoćnica Maja Vojinović.
Sve se računa i sve se pamti.

Одговори
уто

24.11.

2015.

jedinica za otpor [нерегистровани] у 14:25

Tanjug-lice i naličje Srbije

Tragično je sto svi iz vlasti ćute na slučaj "Tanjug". Nacionalna novinska agencija od kada postoji bila je ništa drugo do odraz društvenih odnosa i same države. Da li po tome kako se država odnosi prema Tanjugu, tako što ga je prepustila u ruke ženi, koja se lažno predstavlja kao direktorka, što ceć dve godine nije , a koja je napravila rasulo ostavljajući devedeset boljih novinara bez posla, na račun njenih pooltrona, građani Srbije mogu da zaključe i da je država u istom rasulu? Ili smo to oodavno i zaključili ? Ko je i kako u ime Jadranke Žujovoć nezakonito potisao njen pristanak na otpremniu i da li će neko i kada zbog toga odgovarati? Pošto Srbije nije pravna država na delu, već samo deklarativno , sva pitanja će ostati bez odgovora , počinioci KRIVIČNIH dela bez kaze. A Tanjug, koji postoji 72 godine i koji uje bio brend medijski sa ovih prostora kupiće Želujko Mitrović , pa ćemo imati još koju prilikui da se obavestimo o dešavanjima na "Farmi" kroz agencijske vesti, posto nam je izgleda malo tih predstava na televizijama.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси