Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Случај РТК упутиће заштитнику грађана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

10. 02. 2016.

Аутор: З. Р. Извор: Данас

Случај РТК упутиће заштитнику грађана

Руководство Скупштине града није прихватило недавни захтев одборничких група Заједно за Шумадију и Демократске странке за сазивање седнице градског парламента по хитном поступку на којој би се разматрао предлог Закључка о преиспитивању процеса приватизације Радио-телевизије Крагујевац.

„Зарад јавности треба подсетити да се Скупштина града Крагујевца, од јуна до октобра прошле године, у више наврата, изјашњавала о питањима везаним за приватизацију Радио-телевизије Крагујевац, наведено је у образложењу челника СГ, уз напомену да је РТК била тема седнице Скупштине града и 27. новембра прошле године“, када је донета одлука којом су престала оснивачка права града Крагујевца над радио телевизијом Крагујевац. 

„Узимајући у обзир све ове чињенице сматрамо да нема нерашчишћених питања око приватизације Радио телевизије Крагујевац и да је у редовној скупштинској процедури било сасвим довољно простора за информације и питања на ову тему, тако да нема разлога за сазивање седнице СГ по хитном поступку", одговорено је из Скупштине града шефовима одборничких група ЗЗШ и ДС. 

Одборничке групе ЗЗШ и ДС поручују, међутим, да ће истина о случају РТК, без обзира на противљење скупштинске већине да се у градском парламенту расправља на ту тему, морати да изадје у јавност.

Одборник и функционер ЗЗШ Саша Миленић с тим у вези истиче и да нови власник РТК има привилегију да се његова фирма, једина на подручју Крагујевца, а супротно важећим правним нормама, зове именом града без икакве претходне сагласности градске Скупштине. 

- Жели се код необавештених Крагујевчана, од којих се сва битна питања у граду склоњена, сакрити информација да то више није градска телевизија. ЗЗШ и наши коалициони партнери неће седети скрштених руку. Напротив, ми ћемо ову тему изнети пред републичког омбудсмана, јер је реч о имовини, финансијским И својинским питањима грађана Крагујевца, као и о политичком праву Крагујевчана на локалну самоуправу и објективно информисање у граду, каже Миленић и закључује да „случај РТК мора да изађе у јавност.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

18.02.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 11:15

Radojica,Milojica

Mali Radojica,a veliki Milojica iznad svih pa tako iznad zakona......

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси