Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Министарство привреде раскида приватизацију Радио Пругe из Лајкoвца?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

29. 02. 2016.

Извор: УНС

Министарство привреде раскида приватизацију Радио Пругe из Лајкoвца?

„Због неплаћања банкарске гаранције и плата заопосленимa могућ је раскид уговора о приватизацији Радио Пруге из Лајковца. Одлуку о томе би, највероватније до краја недеље, требалo да донесе Комисија Министарства привреде“, речено је данас УНС-у у овом министарству.

 

Новинари „Пруге“, поред неиспуњених услова које је навело Министарство привреде, рекли су УНС-у да је и програмска шема овог радија после приватизације промењена тако да се „од 14 часова до 2 ујутру на радију емитују СМС квизови који не иду преко њихових рачуна“.

Представници Општине Лајковац УНС-у су рекли да већи део опреме који користи радио није био предмет приватизације те да припада општини.

"'Пруга' је користила и општински предајник који се налази на  Враче брду", рекли су УНС-у из општине Лајковац.

„Након што смо добили информацију да је отуђен део опреме који је припадао општини, дао сам налог за ванредни попис у петак. Том приликом утврђено је  да недостаје опреме и замењена је брава како би се спречило даље одношење опреме“, рекао је председник општине Живорад Бојичић.

Због свега овога радници траже раскид уговора о приватизацији.

Подсетимо, радници приватизованог Радија Пруга из Лајковца обратили су се прошле недеље УНС-у јер плате нису примили од новембра прошле године.

Радио Пруга Лајковац продата је за 1200 евра Мирјани Крстић али се уместо ње у улози власника појављује Небојша Крстић, њен муж. У овом медију остало је после приватизације 12 запослених од којих је четворо напустило радио крајем прошле године због тога што нису примали плате.

Иако је Мирјана Крстић још званична власница, у радију су се појављивали i Зоран Мајдак и Горан Пејковић који су се представљали као нови власници.

Подсетимо, Зоран Мајдак је од раније познат јавности јер је, као власник пиратског Народног радија, 2012. године ухапшен због сумње да је грађане кроз СМС наградне игре и квизове оштетио за више милиона евра.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси