Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Приватизација РТВ „Пруга“ из Лајковца пред Вишим јавним тужилаштвом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

06. 04. 2016.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Приватизација РТВ „Пруга“ из Лајковца пред Вишим јавним тужилаштвом

Министарство привреде обавестило је јуче Удружење новинара Србије (УНС) да је допис УНС-а у којем је наведено да купац РТВ „Пруге“ из Лајковца Мирјана Крстић крши низ уговорних обавеза прослеђен Вишем јавном тужилаштву у Ваљеву. Министарство је истакло и да је поводом дописа запослених у РТВ „Пруга“ о нередовној исплати зарада затражило од Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да Инспекција изврши надзор над поштовањем права запослених на исплату зараде.


Подсећамо, приватизација РТВ „Пруге“ из Лајковца раскинута је 14. марта због неиспуњавања обавеза купца Мирјане Крстић из Обреновца. Нова власница није обезбедила банкарску гаранцију и каснила је са исплатама плата радницима.

УНС је у допису Министарству привреде којим је тражио раскид приватизације навео да Мирјана Крстић крши уговорне обавезе јер, осим што није на време обезбедила банкарску гаранцију, запосленима плате нису исплаћиване од новембра прошле године, а без сагласности Агенције Крстић је закључила Предуговор о уступању уговора о продаји капитала, након чега су нови заинтересовани купци отуђили део имовине РТВ Лајковац.

Због отуђења основних средстава а који су у власништву општине Лајковац, 26. фебруара председник општине Лајковац је наредио ванредни попис, и замењена је брава на просторијама које су у власништву општине. О томе је сачињена и кривична пријава која је предата надлежном тужилаштву.

Радио “Пруга” продата је у другом кругу приватизације Мирјани Крстић за 1200 евра, али се уместо ње у радију појављивао Небојша Крстић, њен муж. У фебруару су у Радио почели да долазе Зоран Мајдак и Горан Пејковић који су се представљали као нови купци Радија.

Програмска шема Радија потпуно је промењена, а већи део опреме је однесен.

Подсетимо, Зоран Мајдак је од раније познат јавности јер је, као власник пиратског Народног радија, 2012. године ухапшен због сумње да је грађане кроз СМС наградне игре и квизове оштетио за више милиона евра.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси