Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација  |  Радници осам од шеснаест медија чекају решења о бесплатним уделима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација

15. 04. 2016.

Аутор: С. Ш. Извор: УНС

Радници осам од шеснаест медија чекају решења о бесплатним уделима

Решења о бесплатним уделима медија нису још добили новинари и медијски радници Радио Суботице, Радио Бачке, „Нашег гласа“ Смедерево, Дневника АД Нови Сад, Радио Бачке Паланке, „Речи народа“ Пожаревац, РТВ Трстеник и РТВ ОК, због провере информација или кашњења са достављањем документације, речено је УНС-у у Министарству привреде.

 

Поред ових медија, решење о бесплатним уделима нису добили ни радници РТВ Врање који воде управни спор против Агенције за приватизацију и док се овај поступак не заврши Министарство привреде неће да им изда решење.

Како сазнајемо из министарства, најближи добијању решења су радници РТВ ОК из Ковачице.

Највише заинтересованих је у Дневник АД Нови Сад где је 563 новинара и медијских радника поднело захтев за бесплатне уделе. Они са нестрпљењем чекају решење и почињу да сумњају у могуће опструкције од стране представника Надзорног одбора и пуномоћника Града Новог Сада Мироја Јовановића који су чланови Треће Србије.

Мироје Јовановић за УНС каже да је то није истина.

„Немамо никакве интересе, а ни могућности да саботирамо добијање решења о бесплатним уделима „Дневника“. То су глупости. Наш бивши члан, кога смо ми избацили, слао је свим медијима који су били предмет приватизације у Војводини милион писама заинтересованости, ми са тим немамо ништа и то је један од разлога зашто је он избачен из странке“, објашњава Мироје Јовановић.

И из министарства кажу да нема никаквих притисака него да је питању само време. Комплетна документација „Дневника“ је стигла тек после Скупштине акционара која је била 21. марта, а с обзиром да потенцијалних уделичара има много, провера докуменатације ће потрајати.

В.д. директора „Дневника“ Светозар Карановић каже за УНС да нема опструкција и да он очекује решење у наредних месец дана.

„Тешка је ситуација, радници су на минималцу. Сва издања уз велики труд штампамо, свима је циљ да се ово што пре заврши“, каже Карановић.

Подсетимо, након усвајања аутентичног тумачења Закона о јавном информисању и медијима фебруара ове године Министарство привреде почело је да разматра захтеве за бесплатне уделе медија.

Прва решења су добили радници Речи радника из Алексинца, ТВ Смедерева, Радио Бујановца, Информативног центра Оџаци, Тв Тутина, ТВ Прешева и ЈП Штампе, радија и филма Бор.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси