Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Још 350.000 евра за угашени Танјуг
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

13. 05. 2016.

Извор: Коалиција за надзор јавних финансија

Саопштење Коалиције за надзор јавних финансија

Још 350.000 евра за угашени Танјуг

И поред тога што је Одлуком о правним последицама престанка Јавног предузећа новинска агенција Танјуг утврђено да је Танјуг престао са радом 31. октобра 2015. године, ова "фантомска агенција и даље ради и притом остварује значајне приходе од стране буџетских корисника", саопштава данас Коалиција за надзор јавних финансија.

Према подацима које је, на захтев Топличког центра за демократију и људска права, доставила Управа за трезор, Танјуг је "по престанку рада", у периоду од 1. новембра 2015. до 15. марта 2016. године, "од стране корисника јавних средстава оставрио приходе у укупном износу од 41.898.196,33 динара".

Када ће Агенцији за привредне регистре бити поднета пријава за брисање Танјуга из Регистра привредних субјеката, колико је тренутно запослених и да ли им се исплаћују зараде и доприноси и колико ће грађане Србије коштати гашење Танјуга, питања су на која нема одговора од стране надлежних, указује се у саопштењу Коалиције.

У саопштењу објављеном на сајту Коалиције напомиње се да Влада и премијер Александар Вучић дугују одговор на кључно питање "коме је потребно да се угашени Танјуг одржава на апаратима" и констатује да се "ова морбидна операција" изводи о трошку грађана.

 

Коментари (2)

Остави коментар
пет

13.05.

2016.

Sokirani [нерегистровани] у 22:12

Re: Ma zar je moguce?

Zar je to jos moguce da u Srbiji ? Da, itekako I jos kako! A nice jos ohoho, pa tek su zajahali po narodu, tek cemo videti njihovog pravo bezobzirno lice. Spremni nà sve, mogu sve I bas IH briga za sve! A mi braco I sestre, I'll l da trpimo il da skupljamo snagu I zbijamo redove, nesto se Mora ciniti, ovako VISE ne mere!!!

Одговори
пет

13.05.

2016.

Bela košulja [нерегистровани] у 16:11

Zla baka Branka

Kako niko ne shvata da raspali ostatak Tanjuga i zla baka Branka Đukić vrlo trebaju Vučiću i SNS ???

Branka preletačica, žena za sve režime (SPS, DS, DSS i naravno SNS) sa fix-idejom da bude doživotna direktorka, pa makar i fantomskog Tanjuga se odlično ušlihtala novim vlastima još 2012 odmah posle izbra i sad je mirna.

Ona i njeni odani "izvršioci", ljudi bez obraza, stida i srama, spremni su da na njen mig sve urade za potrebe SNS-a.

I sve to o trošku poreskih obveznika.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси