Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

07. 09. 2016.

Аутор: М. Лукoвић Извор: Вечерње новости

Стечај за ТВ сигнал

Комисија за контролу уговорних обавеза од стране купца ће у наредних неколико дана упозорити власника РТК да испуни обавезе, односно уплати део априлске и мајску плату запосленима.

Уколико Радојица Милосављевић, који је у окгобру прошле године купио Радио-телевизију Крагујевац, то не учини, биће активирана банкарска гаранција од 150.000 евра - каже Горан Антонијевић, председник УГС "Независност" у РТК.

После састанка са надлежнима у Министарству привреде, постало је јасно и да - ако власник настави исто да се понаша, односно не испуњава обавезе из купопродајног уговора - предстоје само два решења за проблеме једне од најстаријих медијских кућа у Србији. 

Најизвеснија опција је раскид купопродајногуговора, а следећи потез би могао бити и раскид приватизације. И то значи да би се све вратило на почетак: имовина Радио-телевизије Крагујевац се враћа држави, а потом опет нуди на продају. 

Уколико се не би јавио заинтересовани купац - како су објаснили стручњаци из УГС "Независност" - уследили би ликвидација или стечај.

У том случају, сви запослени у овој медијској кући би остали без посла, али преовладава мишљење да до најгорег сценарија, ипак, неће доћи.

Радоица Милосављевић дугује четири и по плате за 67 запослених у овој медијској кући, а и рачун РТК је у блокади за износ од око 7,5 милиона динара. Прошле седмице информативни програм није био емитован два дана, тренутно се емитују централне информативне емисије "Хроника", али нема јутарњег програма.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси