Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Већина запослених у РТК жели социјални програм
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

09. 09. 2016.

Аутор: Ј. Р. Извор: УНС

Већина запослених у РТК жели социјални програм

Скоро две трећине запослених у Радио телевизији Крагујевац (РТК) прихватило је социјални програм који им је понудио власник Радоица Милосављевић. Он је радницима дао рок до данас у подне да се изјасне о понуди која укључује исплату отпремнина од 200 евра по години радног стажа, повезивање радног стажа и исплату свих заосталих зарада до раскида уговора о раду. - Социјални програм прихватило је 44 од 67 запослених. Међутим, ми нисмо добили званичан допис власника, све је договорено усмено и на брзину.

Мислимо да је Милосављевић само хтео да провери став запослених, па да на основу броја пријављених и њихових година стажа израчуна колико би га такав програм коштао – рекао је за УНС председник УГС Независност РТК Горан Антонијевић.

Он је објаснио да је за социјални програм неопходан споразум синдиката и Милосављевића. Према купопродајном уговору, власник две године не сме да смањује број запослених што подразумева и технолошке вишкове, па је инсистирање синдиката једини начин да се програм спроведе легално.

- Ако запослени желе да узму отпремнине и власник има средстава да то омогући, онда је то добровољни социјални програм, а не одпуштање. Тада би синдикат и власник склопили споразум који би Министарство привреде разматрало и, како су нам у министарству рекли, не би било препреке да се такав предлог усвоји – додао је Антонијевић.

Како УНС сазнаје, Милосављевић је јутрос уплатио зараде за другу половину априла и мај чиме је испунио уговорне обавезе из последње ревизије Министарства привреде. Неисплаћене зараде од јуна до септембра разматраће се тек у октобру када ће бити следећа квартална ревизија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси