Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација  |  Синдикат тражи да власник РТВ Крагујевац исплати заостале зараде
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација

11. 10. 2016.

Извор: Бета

Синдикат тражи да власник РТВ Крагујевац исплати заостале зараде

Синдикат УГС "Независност" Радио телевизије Крагујевац уз претњу штрајком тражи од приватног власника исплату заосталих зарада, деблокаду рачуна и испуњавање обавеза из купопродајног уговора.

"Запосленима нису исплаћене четири зараде, рачун предузећа је блокиран за око 11 милиона динара, а последње зараде су исплаћене са рачуна другог предузећа, Слога", рекао је агенцији Бета председник синдиката у РТК Горан Антонијевић.

Од приватизације Радио телевизије Крагујевац прошло је скоро годину дана.

У синдикату су оценили да је понуда приватног власника за социјални програм "врло симптоматична", јер долази на годишњицу приватизације РТК и када је јасно да се не испуњавају обавезе из купопродајног уговора међу којима су и инвестиције од150.000 евра.

"За синдикат је неприхватљива понуда отпремнине од 200 евра по години радног стажа, али неће да блокира оне колеге који се определе за одлазак уз такве услове. Већина чланова синдиката тражи виши износ отпремнине и синдикат је спреман за преговоре са власником", рекао је Антонијевић.

Директорка РТК Ирена Величковић позвала је запослене у тој медијској кући да се писано изјасне до среде 12. октобра у 12.00 часова уколико прихватају добровољни одлазак из предузећа уз понуђену отпремнину.

У прелиминарном изјашњавању, пре око месец дана, за добровољни долазак из РТК изјаснило се 45 од укупно 67 запослених.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси