Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Синдикат најављује штрајк због неисплаћених зарада
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

13. 10. 2016.

Аутор: З. Р. Извор: www.danas.rs

Синдикат најављује штрајк због неисплаћених зарада

Синдикат УГС ''Независност" у Радио-телевизије Крагујевац (РТК) упозорио је пословодство и власника те медијске куће да ће, због неисплаћених зарада, блокаде рачуна фирме и неиспуњених обавеза из купопродајног уговора, као и сумњиве исплате последњих плата "у најкраћем року" да организује штрајк запослених.

Руководство Синдиката јуче је од надлежних у Министарству привреде затражило хитну ревизију купопродајног уговора за РТК, коју је у октобру прошле године, уз још седам - осам телевизија диљем Србије, купио крушевачки бизнисмен Радоица Милосављевић.

- Од приватизације Радио-телевизије Крагујевац прошло је скоро годину дана, а стање у тој медијској кући је катастрофално. Запосленима у РТК нису исплаћене по четири зараде, рачун предузећа у блокади је за око једанаест милиона динара, а последње зараде исплаћиване су са рачуна другог, односно предузећа - "Слога'' из Крушевца, чиме је избегнуто измиривање дуговања свим повериоцима, као и запосленима у РТК који су тужили предузеће због неисплаћених зарада, наводи се у јучерашњем саопштењу огранка УГС "Независност" у РТК.

Председник те синдикалне организације Горан Антонијевић за наш лист каже да је у РТК јуче почело формално изјашњавање радника о социјалном програму, којим се запосленима који желе да оду из предузећа нуди по 200 евра по години радног стажа.

Он подсећа да се летос приликом неформалног изјашњавања, за социјални програм изјаснило чак 44 од укупно 67 запослених у РТК, а да је током јучерашњег дана то учинило тек њих осморо.

Прети медијски мрак

Крагујевцу најозбиљније прети медијски мрак, јер Радио-телевизија Крагујевац би ускоро, због пословно-финансијске агоније, могла да престане да емитује програм, што се већ десило овдашњој Телевизији Канал 9, којој је, пре десетак дана, због вишемесечних дугова, укинут сигнал.

Истоветна судбина могла би, због беспарице, да задеси и недељник "Крагујевачке новине", који још увек излази захваљујући, пре свега, ентузијазму уредника и преосталих новинара.

Крагујевачки медији су пред гашењем и зато што овдашња градска управа већ две године, отворено кршећи закон, не расписује конкурсе за суфинансирање.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси