Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација медија од 2014. године  |  Четири медијске куће нормално раде
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација медија од 2014. године

15. 10. 2016.

Извор: Вечерње новости

Четири медијске куће нормално раде

Поводом текста "Локална ТВ гаси сигнал", објављеног у "Новостима" у броју од 13. октобра, наведено је да је неколико телевизија, које је купио Радоица Милосављевић, престало са радом. Међутим, директори РТ Крагујевац, РТ Крушевац, ТВ Пожега и РТ Панчево дематовали су јуче ову информацију.

Несметано и у континуитету производимо и реализујемо програм, упркос тешкој материјалној ситуацији коју су иницирали дугови из прошлости, због чега је власник ове медијске куће понудио добровољни социјални програм, пише у реаговању РТ Крагујевац.

У допису РТ Крушевац се каже да овај медиј, као и Радио Крушевац раде у континуитету без дана и сата паузе. А, дозвола за рад обновљена им је на нови период од осам година, те да је период после приватизације у ствари пери од константног опоравка.

Директор ТВ Пожега Зоран Ковачевић демантује гашење сигнала и прецизира да је то у ствари изјава бивше директорке која је разрешена дужности 7. октобра ове године.

Овде је, додаје Ковачевић, руководство било навикнуто на тзв. принцип - "радио не радио, плата ми иде..." и да су и поред одрешених руку у раду и пословању пали на испиту. Ново руководство и запослени неће гасити сигнал ТВ Пожега, већ ће засукати рукаве и бити истински јавни сервис општине.

О стању Радио-телевизије Панчево најбоње говори податак да је у тренутку приватизације било запослено само шест људи, док сада програм реализује 68 запослених, те да су зараде не само редовне, већ у просеку увећане за 20 одсто, пише у демантију РТВ Панчево.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси