Насловна  |  Актуелно  |  Приватизација  |  Најављују тужбу против Министарства
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Приватизација

25. 11. 2016.

Аутор: З. Радовановић Извор: Данас

Најављују тужбу против Министарства

Синдикат УГС „Независност“ и запослени у Радио телевизији Крагујевац који су, због неисплаћених зарада и пословно-финансијске агоније те медијске куће, већ три недеље у штрајку упозорења, најављују да ће борбу за опстанак РТК наставити подношењем пријава надлежним институцијама. - Дефинитивно ћемо надлежном суду да поднесемо тужбу против Министарства привреде које је власнику РТК Радоици Милосављевићу, како смо обавештени из тог министарства, дало додатни рок од 30 дана за подношење ревизорског извештаја, иако је он, до сада, пробио не само тај него и све остале рокове из купопродајног уговора.

Како су се услови за раскид тог уговора и поништење приватизације РТК стекли још 13. октобра, када је Милосављевић пробио рок за инвестицију од 150.000 евра у набавку радио и телевизијске опреме, основано претпостављамо да се рокови власнику РТК продужавају под снажним политичким, или неким другим утицајима, због чега планирамо да се обратимо и Агенцији за борбу против корупције - рекао је јуче за наш лист председник огранка УГС „Независност ‘ у РТК Горан Антонијевић. 

Истиче, притом, да се ситуација у РТК „погоршава из дана у дан“.

Тој констатацији у прилог наводи да је блокада рачуна фирме повећана са 18 на 19 милиона динара, да нема ни назнака да ће почети исплата заосталих зарада запосленима којима се дугује по пет плата, те да емитовање програма може да буде обустављено свакога часа.

Тим пре што новинари и остали медијски радници, с обзиром да су редакцији телефони и интернет одавно искључени, а службени аутомобили у којима нема бензина гаражирани, немају више ни елементарне услове за рад. 

Лицитацијска продаја дела покретне имовине РТК (аутомобили, компјутери, камере и агрегат на предајнику на брду Жежељ), која је недавно пописана, зарад исплате заосталих зарада запосленима који су то право остварили на суду, заказана је за 6. децембар.

У Синдикату УГС „Независност" кажу да, поред надлежних министарстава (привреде и културе и информисања) која, упркос свему, „и даље подржавају Радоицу Милосављевића", одговорност за ситуацију у Радио-телевизији Крагујевац и осталим електронским и штампаним медијима у Крагујевцу који су, највећим делом, такође пред гашењем, увелико сноси и руководство града.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси