Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  На црногорским телевизијама доминирају филмови и серије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

14. 08. 2020.

Извор: safejournalists.net

На црногорским телевизијама доминирају филмови и серије

Црногорске телевизије са националном покривеношћу у просјеку производе око 28% сопственог програма. Највише сопственог садржаја производи Први програм Телевизије Црне Горе (66%). Слиједи Телевизија Вијести са 28% сопствене продукције и Други програм Телевизије Црне Горе са 24%. Преостале двије телевизије (Прва и Нова М) имале су приближно 11% сопствене продукције.

То је показала Анализа програмске структуре националних ТВ станица, коју је Агенција за електронске медије Црне Горе радила у периоду између 8. и 14. јуна.

По врсти садржаја доминира филмски и серијски програм, у просјеку 39% укупно емитованог материјала.

“Информативни програм заузима значајно мјесто у укупно емитованом програму, у просјеку око 27%. Највише информативних садржаја има на програму ТВЦГ1 – 52%, слиједе ТВ Вијести – 31% и ТВ
Нова М – 25%. Најмање информативних садржаја имају ТВЦГ2 и ТВ Прва – 13%)”, показује анализа.

Забавни програм у просјеку заузима око 18% укупно емитованог времена, што претежно чине квизови, лифестyле и схоwбиз емисије, као и музички програми. Највише забавних садржаја, показује анализа, има на програму ТВЦГ2 – 38%, а најмање на програму Телевизије Вијести – 5%.

“Документарно-образовни програм у просјеку чини око 5% укупно емитованог програма, при чему просјеке првенствено доприносе ТВЦГ1, односно ТВЦГ2, са учешћем документарног програма од 12, односно 10%. Учешће ове врсте саџаја у програму комерцијалних емитера је веома мало.  Спортски програми у просјеку чине око 3% укупно емитованог програма при чему на овај просјек највише утиче ТВЦГ2 са учешћем од 7%”, показала је анализа.

Такође, програма за дјецу има мало, око 3% у просјеку, највише на ТВЦГ1 (8%) и Телевизији Вијести (6%), док учешће садржаја за дјецу на осталим телевизијама износи око 1%.


СМЦГ, Подгорица, 14/08/2020

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси